Café 't Fust bestaat 60 jaar

19 maart 2021 | Redactie

Na al die jaren is ‘t Fust niet meer weg te denken uit de Rotterdamse horeca. Het is een begrip waar al generaties lang wordt geproost op de gezelligheid. Een dagje op het terras, avondjes stappen, voetbal (Feyenoord) kijken of Koningsdag vieren, iedereen heeft wel eens een moment gehad in ’t Fust.

Het oudste café

‘t Fust opende zijn deuren op het Stadhuisplein op 21 maart 1961. Hiermee is 't Fust het oudste café op het Stadhuisplein. Binnen staat een unieke bar die gemaakt is van een originele koperen Heineken brouwketel en dateert van 1932 uit de Heineken-brouwerij op de Crooswijkse Singel. In volledige staat woog het 6,5 ton en aangepast voor deze bar 4,5 ton.Trotse prestaties zijn onder andere het behalen van de hoogste bieromzet van Nederland in 1967 met 1770 hectoliter, en de benoeming door Fox Sports tot leukste voetbalkroeg van Zuid-Holland in 2017.

Corona

Ondanks de lange sluiting heeft ’t Fust niet stilgezeten. Met een gerenoveerde bar, een nieuwe tap en vernieuwde keuken, is het café klaar om weer open te gaan. "We kunnen niet wachten om weer ouderwetse gezelligheid te kunnen bieden en alle bekende gezichten weer te zien", aldus bedrijfsleider Dylan. Op naar de 100 jaar!

Blijf je graag op de hoogte?

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is gisteren van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Interview Longread
Deze café-eigenaar verkoopt nu tapasboxen, bierpakketten en chocolade

Roy Spekhorst is eigenaar van Pelle’s in Deurningen, een dorp dat ligt onder de rook van Hengelo. Spekhorst houdt de moed erin tijdens deze coronacrisis en heeft allerlei initiatieven ontplooid om de boel draaiende te houden: “E-commerce wordt voor ons nu steeds belangrijker; wie had dat ...

Columns
Met Pasen de terrassen open werd het duidelijk niet. Joh!

En dan zeggen: “Ze horen alleen wat ze willen horen." Of: ”Als er iets uitlekt, betekent het niet dat het al zo besloten is." Ja, dat weten wij uiteraard inmiddels ook wel! Maar neem dan eens een goed besluit. "Ja, maar we zeggen toch steeds 'als, als, als' erbij? ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: