Frisse salade met oesterzwammen

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten

250 gram oesterzwammen
2 eieren
2 eetlepels medium dry sherry
1/2 theelepel sambal oelek
4 eetlepels sesamzaad
1 eetlepel Japanse sojasaus
2 bosuitjes
2 eetlepels korianderblaadjes of peterselie
150 gram gemengde sla met rucola
4 eetlepels olie of roerbakolie

Bereiding

Veeg de oesterzwammen schoon en snij de steeltjes eraf. Klop eieren los met 1 eetlepel sherry, sambal en 1/2 eetlepel sojasaus. Haal de oesterzwammen door het ei en wentel ze door het sesamzaad. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de oesterzwammen in ca. 3-4 minuten mooi bruin. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Schep in een kom de helft van de bosui en koriander met de sla door elkaar. Verdeel de salade over 4 diepe borden. Klop 1 eetlepel sherry met 1/2 eetlepel sojasaus en 2 eetlepels olie door elkaar. Besprenkel met dressing. Leg de oesterzwammen erop en strooi de bosui en koriander erover.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

PUZO bar opent haar deuren in Amsterdam

PUZO maakt uitsluitend gebruik van duurzame producten van hoogstaande kwaliteit. Geen junkfood, maar fusion recepten bereid met natuurlijke ingrediënten. Zo puur mogelijk, zonder onnodige extra’s. Goed voor jou en de wereld om je heen. PUZO’s zijn driehoekige rijstpakketjes met daa...

Columns Bier
Column Richard Moerkerk: Vader Jacob ...

Het mooie aan bier is dat het verweven zit in veel van ons dagelijks leven. Bijvoorbeeld in (straat)namen, kinderliedjes of uitdrukkingen in de Nederlandse taal. Metten zijn ochtendgebeden van monniken. Het woord stamt af van het Latijnse matutinus, dat ‘ochtend’ betekend. De metten z...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Events Brouwerijen
Heineken terug als hoofdsponsor van SAIL

Heineken verbindt zich als hoofdsponsor aan de jubileumeditie van SAIL, van 12 tot en met 16 augustus voor de 10e keer in Amsterdam. De brouwer was in 1975 al betrokken bij de start van SAIL, toen vanwege het 700-jarig bestaan van Amsterdam. Als Nederlands icoon met de wortels in Amsterdam wil Heine...

Columns Blog
Kan het uit?

Vandaag werd ik benaderd door een landelijke nieuwswebsite. De dame in kwestie had een vraag gerelateerd aan horeca-advies. Of ik in een video mijn mening wilde geven over ‘All you can eat’ restaurants. Hoe ze financieel uitkomen met zo’n concept waar mensen ongelimiteerd eten en d...

Opening Internationaal
Foodhall Scheveningen opent haar deuren [Foto's]

Op de Noordboulevard vind je vanaf dit voorjaar de gloednieuwe Foodhall Scheveningen: een prachtige hal met de look en feel van een levendig en werelds marktplein, waar je kunt genieten van gerechten uit zestien verschillende wereldkeukens. Foodhall Scheveningen is dé locatie voor een hapje e...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: