Foodhallen ook naar Rotterdam

24 januari 2018 | David Bakker

Na vier jaar breidt Nederlands eerste indoor food market voor het eerst uit. De Foodhallen Rotterdam opent zomer 2018 in het monumentale Pakhuis Meesteren op de Kop van Zuid.

 

"We liepen tegen dit oude pakhuis aan en raakten betrokken bij de invulling daarvan. Al snel concludeerden we dat we maar één ding wilden: hier een tweede locatie van de Foodhallen starten", vertelt oprichter Chong Chu. Ook dit keer geeft de Foodhallen een nieuwe invulling aan een verlaten pand, een historisch pakhuis op de Kop van Zuid. De food market trekt samen met het Room Mate Aitana Hotel in op Wilhelminakade 52-58.

Geen copy-paste


Foodhallen Rotterdam is geen gevalletje copy-paste voor de oprichters. De food market moet een geheel eigen stijl krijgen. Chu: "We zijn niet meer de eerste of enige. We proberen ons daarom te onderscheiden in kwaliteit, aanbod en design. Anders dan bestaande en succesvolle food markets in Rotterdam focussen we ons compleet op de horeca. Tot laat op de avond." Het drietal zoekt op het moment naar lokale ondernemers en concepten om zo’n 15 stands mee te vullen. Ook het interieur van Foodhallen Rotterdam vindt inspiratie in 010. Designbureau …,staat laat verschillende elementen van de stad terugkomen in het design van de hal.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Functioneren en disfunctioneren: wat kan en moet een werkgever?

Elke werkgever kampt vroeg of laat met een medewerker die het in het functioneren laat afweten. Van een werkgever wordt verwacht een gedegen verbeterplan op te stellen en met de medewerker te doorlopen. Een verbeterplan kent duidelijke doelen, een reële termijn waarbinnen de doelen moeten zijn ...

Interview Longread
Interview: waarom het woord 'gratis' niet werkt in de horeca

“Marketing wil je als horecaondernemer het liefst binnenboord houden.” Monique van Gevelt is daar duidelijk in en ze heeft een punt. Want je kúnt het ook zelf als je de tools kent en beheerst. “Het is het gemakkelijkst om de reguliere social media-kanalen in te zetten”...

Achtergronden KHN
KHN pleit voor noodfonds horecazaken na gedwongen sluiting

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) luidt de noodklok voor horecabedrijven die op last van de burgemeester gesloten zijn nadat er een geweldsincident bij hun zaak heeft plaatsgevonden. KHN vindt dat deze ondernemers gecompenseerd moeten worden uit een noodfonds van de overheid als na politieonderzoek...

Economie Achtergronden
Onderzoek: horeca laat sterke winstontwikkeling zien

De horeca heeft ook in 2017 sterk geprofiteerd van de verbeterde koopkracht. De omzetgroei kwam uit op 8% en werd breed gedragen: het aandeel van horecaondernemers met een stabiele of hogere omzet steeg naar 71%. De winstontwikkeling was met 20% erg sterk (+18% in 2016) en ruim beter dan het mkb-gem...

Regelgeving
Staatssecretaris Blokhuis en wethouder Everhardt starten landelijke actie NIXzonderID

Staatssecretaris Blokhuis en wethouder Everhardt starten landelijke actie NIXzonderID Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) ervaart zelf in de horeca hoe lastig het is om de leeftijd van jongeren in te schatten. De landelijke actie NIXzonderID is vandaag gestart door staatssecretaris Paul Blokhuis (V...

Regelgeving
KHN: overheid moet horeca tegemoet komen in tijd of geld bij verbod rookruimten

Op 6 april jl. kondigde staatssecretaris Blokhuis van VWS aan dat hij rookruimten in de horeca over 2 jaar wil verbieden. Uit een enquête die door bijna 2500 leden van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is ingevuld, blijkt dat een verbod grote impact heeft. Horecaondernemers zien bij een verbo...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: