FNV Horeca organiseert event voor horecaprofessionals

31 augustus 2018 | Thijs Jacobs

Horecamedewerkers krijgen onvoldoende mogelijkheden om zich (verder) te ontwikkelen in het horecavak. De huidige cao stimuleert werkgevers wel om aandacht te besteden aan de persoonlijke ontwikkeling van hun medewerkers, maar in de praktijk blijkt dat concrete acties uitblijven. FNV Horeca vindt het noodzakelijk dat er meer aandacht komt voor opleiding en ontwikkeling en geeft hier met De Dag van de Horecamedewerker op 24 september concreet invulling aan. Tijdens deze dag kunnen horecaprofessionals inspirerende workshops volgen en hun vakkennis uitbreiden.

Een leven lang ontwikkelen

“Het personeelstekort in de horeca is nog nooit zo groot geweest. Door te bezuinigen op opleiding en ontwikkeling wordt dit probleem niet opgelost en zal het imago van de sector niet verbeteren. Juist nu is het nodig om vakmensen op te leiden. Investeer in een leven lang ontwikkelen, daar hebben zowel medewerker als werkgever profijt van. FNV Horeca zet hierin een eerste stap door het aanbieden van workshops gericht op het horecavak voor horecaprofessionals. Het is uniek dat een vakbond op zo’n grote schaal een leerzaam event voor horecamedewerkers organiseert“, aldus Dick Koerselman, voorzitter FNV Horeca.

Van ’s werelds beste bartender tot wereldkampioen BBQ

Maandag 24 september organiseert FNV Horeca voor de tweede keer De Dag van de Horecamedewerker in de Winkel van Sinkel te Utrecht. Deze dag staat geheel in het teken van de horecaprofessional en de ontwikkeling in hun vak én persoonlijke vaardigheden.

Er worden inspirerende workshops van onder andere ’s werelds beste vrouwelijke bartender Tess Posthumus, wereldkampioen BBQ Whole Hog en BBQ televisieheld Jord Althuizen en gastvrijheidsexpert Wouter Verkerk gegeven. Naast de workshops is er ook een banenmarkt. Horecamedewerkers kunnen daar in contact komen met werkgevers die aandacht hebben voor goed werkgeverschap.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Rotterdam
Stadshaven Brouwerij Rotterdam opent eind 2020

Stedelijke herontwikkeling in Merwe-Vierhavens (M4H Rotterdam) maakt de komst van Stadshaven Brouwerij Rotterdam met restaurant mogelijk. De brouwerij wordt gerealiseerd in een voormalige havenloods aan de Merwehaven. De horeca op locatie wordt geëxploiteerd door de Bierfabriek. Gemeente Rot...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

Ondernemen
Mis geen extra omzet: download de HorecaMarketingKalender

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2020 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Interview
Maggie Blue: All-day (and night) concept in Alphen aan den Rijn [video]

Van lunch tot dj’s en livemuziek op de vrijdag- en zaterdagavonden: Maggie Blue in Alphen aan den Rijn heeft het allemaal. Sinds 24 juli 2017 zijn de deuren van Maggie Blue geopend. Sindsdien hebben ze erg veel gedaan om uniek te zijn, maar ook aanspreekbaar en inspirerend voor gasten. Mike, (...

Awards Cocktails
Super Lyan beste hotelbar van Amsterdam

Super Lyan is uitgekozen tot beste hotelbar van Amsterdam. De prijs werd zaterdag voor de zevende keer uitgereikt door de Belvedere Best Hotel Bar Awards tijdens de jaarlijkse Hotelnacht. De prijs werd in ontvangst genomen door Bar Manager Dan Garnell, Director of F&B Jos van Hunen en hoteldirec...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: