Finalisten bier aan tafel trofee bekend

26 maart 2014 |
Finalisten bier aan tafel trofee bekend<

In Eindhoven zijn de zes finalisten van de Bier aan Tafel Trofee bekend gemaakt. Zestien restaurants en eetcafés streden in het HANOS culinair theater om een plaatsje in de eindronde. Tot finalist
werden uitgeroepen:

· Café Restaurant Rootz, Den Haag

· Degust Hoogeveen

· Restaurant Dwars, Amsterdam

· Dorpsherberg, Ospel

· Jopenkerk, Haarlem

· Eetcafé, Den Hoek Zundert

Bijpassend gerecht
Opdracht was om bij twee verschillende bieren een bijpassend gerecht te presenteren. De veelzijdigheid van bier blijkt uit de waaier van verschillende gerechten die de chefs bij de bieren voorstelden. Bij Gulpener Dort varieerden de suggesties van rillette van kalfswang in filodeeg tot een toetje met Malaga ijs. Aziatische griet in bananenblad en Flammküchen werden als mogelijkheid bij Witte klavervier Kuitbier voorgesteld. De halve finale werd afgesloten met een Masterclass van Hildegard van Ostade.

Smaakbeleving
Steeds meer restaurants, brasseries en eetcafés ontdekken het drinken van bier bij de maaltijd. Bier biedt een rijke variëteit aan smaken, die in andere dranken niet terug te vinden zijn. Dat komt door de gebruikte granen, door het brouwproces waarin verhitting een rol speelt, maar ook door de hop en kruiden die een brouwer eventueel kan gebruiken. Koolzuur in bier verhoogt de smaakbeleving. Dat bier in verhouding met wijn minder alcohol bevat, is een bijkomend voordeel.

Jury
In de maand april zal een deskundige jury de zes finalisten onaangekondigd bezoeken. De bekendmaking van de Bier aan Tafel Trofee vindt plaats tijdens de week van het Nederlandse Bier van 15 tot 25 mei.

Maaltijd met bier
“Een van de doelstellingen van het Biergenootschap der Lage Landen is het promoten van bier als begeleidende drank bij de maaltijd”, geeft organisator Jan Laurijssen aan. “Daartoe organiseren we voor de zesde maal een wedstrijd om de Bier aan Tafel Trofee. Het Biergenootschap der Lage Landen is een gezelschap met leden uit de Nederlandse en Belgische Bierwereld. Het zet zich in voor de promotie van Bier en combineert daarmee de Nederlandse Bierbekendheid met de Belgische Biercultuur. Een van de exponenten daarvan is het promoten van bier als begeleidende drank bij de maaltijd. De wedstrijd is mede mogelijk gemaakt door MITRA, Nederlandse Brouwers en HANOS.

Eerdere winnaars
Eerdere Awards werden gewonnen door Belgisch biercafé Olivier in Utrecht, Dégust in Hoogeveen, Streekrestaurant De Hofkaemer in Bergeijk, Proeverij Caruso in Roosendaal en Restaurant Lieve in Amsterdam.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Economie Coronacrisis
Horeca positief over omzetverwachting, vooral logiesverstrekkers positief gestemd

In juni waren er voor de tweede maand op rij minder ondernemers in de op consumenten gerichte branches pessimistisch over de verwachte omzet, personeelssterkte en het economisch klimaat dan een maand eerder. Na het afkondigen van ingrijpende maatregelen tegen het coronavirus, werd in april per saldo...

Coronacrisis
Aantal 'coronaboetes' in horeca staat bijna overal op nul

Het AD heeft onderzocht in hoeverre de gemeenten handhaven met betrekking tot de coronamaatregelen in de horeca. Wat blijkt? In de meeste gemeenten staat de teller op nul; er wordt dus een oogje toegeknepen. Steekproef Wel merken de gemeenten dat de anderhalve meter afstand staads vaker niet w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: