Finalisten Bier & Gastronomie Award bekend

14 oktober 2011 |
Finalisten Bier & Gastronomie Award bekend<

Het is zover. De 5 finalisten voor de Bier & Gastronomie Award zijn bekend. Het zijn De Streekerij, Jopenkerk, Dégust, Het Brouwcafé en Olivier geworden. Dit maakte organisator
Biergenootschap der Lage Landen bekend. De organisatie reikt de prijs jaarlijks uit om het drinken van bier tijdens de maaltijd te stimuleren. Er zijn steeds meer restaurants die naast een wijnsuggestie ook een biersuggestie doen.

Halve finale was spannend
Voor de halve finale moesten 10 deelnemers gerechten voorstellen bij een drietal bieren. Vervolgens bleven 5 finalisten over: De Streekerij uit Arcen, de Jopenkerk uit Haarlem, Proeflokaal Dégust uit Hoogeveen, Het Brouwcafé uit Scheveningen en Belgian Beer Cafe Olivier uit Utrecht. Deze kandidaten worden de komende maanden door een jury bezocht. Tijdens de Horecava 2012 wordt de winnaar bekend gemaakt. In 2011 won streekrestaurant De Hofkaemer uit Bergeijk deze award.

Inspirerende masterclass
Voorafgaand aan de halve finale presenteerde Guide VandenBussche een masterclass over bier aan tafel. Guide is eigenaar van restaurant Den Dyver in Brugge en tweevoudig winnaar van de Bier & Gastronomie Award in België. VandenBussches vuistregel is: blond en witbier past uitstekend bij vis, donker bier bij vlees en amberbieren bij kip. Daarnaast is vooral de bereidingswijze van belang voor de keuze van het bijpassende bier.

Grote flessen en kaas
Verder is hij voorstander van het gebruik van grote flessen omdat dat feestelijker staat op tafel en men er prima mee kan doorschenken. Ten slotte gebruikt hij voor het bier wijnglazen en komt volgens hem bier helemaal tot zijn recht in combinatie met kaas. "Kaas en bier kennen hetzelfde smaakprofiel, het is redelijk grof. Kaas is vet en legt een film in de mond. Bitters en koolzuur in bier snijden door die vettigheid heen."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Bier Achtergronden
Koninklijke Grolsch stimuleert verantwoord alcoholgebruik

?Koninklijke Grolsch gaat al haar klanten met een focus op sport- en studentenverenigingen én evenementen helpen om een gezonder alcoholbeleid te voeren. Barvrijwilligers kunnen sinds deze maand via de Enschedese brouwer een face-to-face Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) training ...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een groter terras op een warme dag? Soms mag het!

De herfst is inmiddels in volle gang, de winter is in zicht en zelfs de jaarwisseling laat niet lang meer op zich wachten. De zomer lijkt alweer lang geleden. Dat betekent niet dat we niet kunnen terugblikken. Graag zelfs! De afgelopen zomer kende de warmste dagen ooit gemeten. Ook de terrassen prof...

Amsterdam Opening
Pop-up lunchcafé volledig gerund door vrouwen met vluchtelingenachtergrond

A Beautiful Mess opent op donderdag 12 december een pop-up lunchcafé in het 17-eeuwse Cromhouthuis aan de Herengracht in Amsterdam. Vrouwen tussen de 35 en 65 jaar met een vluchtelingenachtergrond gaan de nieuwe locatie volledig runnen. Ook het menu is door de vrouwen ontwikkeld en geïns...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: