Finalisten Bier & Gastronomie Award bekend

14 oktober 2011 |
Finalisten Bier & Gastronomie Award bekend<

Het is zover. De 5 finalisten voor de Bier & Gastronomie Award zijn bekend. Het zijn De Streekerij, Jopenkerk, Dégust, Het Brouwcafé en Olivier geworden. Dit maakte organisator
Biergenootschap der Lage Landen bekend. De organisatie reikt de prijs jaarlijks uit om het drinken van bier tijdens de maaltijd te stimuleren. Er zijn steeds meer restaurants die naast een wijnsuggestie ook een biersuggestie doen.

Halve finale was spannend
Voor de halve finale moesten 10 deelnemers gerechten voorstellen bij een drietal bieren. Vervolgens bleven 5 finalisten over: De Streekerij uit Arcen, de Jopenkerk uit Haarlem, Proeflokaal Dégust uit Hoogeveen, Het Brouwcafé uit Scheveningen en Belgian Beer Cafe Olivier uit Utrecht. Deze kandidaten worden de komende maanden door een jury bezocht. Tijdens de Horecava 2012 wordt de winnaar bekend gemaakt. In 2011 won streekrestaurant De Hofkaemer uit Bergeijk deze award.

Inspirerende masterclass
Voorafgaand aan de halve finale presenteerde Guide VandenBussche een masterclass over bier aan tafel. Guide is eigenaar van restaurant Den Dyver in Brugge en tweevoudig winnaar van de Bier & Gastronomie Award in België. VandenBussches vuistregel is: blond en witbier past uitstekend bij vis, donker bier bij vlees en amberbieren bij kip. Daarnaast is vooral de bereidingswijze van belang voor de keuze van het bijpassende bier.

Grote flessen en kaas
Verder is hij voorstander van het gebruik van grote flessen omdat dat feestelijker staat op tafel en men er prima mee kan doorschenken. Ten slotte gebruikt hij voor het bier wijnglazen en komt volgens hem bier helemaal tot zijn recht in combinatie met kaas. "Kaas en bier kennen hetzelfde smaakprofiel, het is redelijk grof. Kaas is vet en legt een film in de mond. Bitters en koolzuur in bier snijden door die vettigheid heen."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Café
Nedstede koopt vastgoed en exploitatie café De Vergulde Gaper in de Jordaan

Nedstede heeft het vastgoed en de exploitatie van café De Vergulde Gaper gekocht. Het beroemde café ligt middenin de Jordaan, aan de Prinsenstraat 30, op de hoek van de Prinsengracht. De Vergulde Gaper is geliefd onder zowel Amsterdamse locals als toeristen, niet alleen vanwege zijn...

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Economie Coronacrisis
Horeca positief over omzetverwachting, vooral logiesverstrekkers positief gestemd

In juni waren er voor de tweede maand op rij minder ondernemers in de op consumenten gerichte branches pessimistisch over de verwachte omzet, personeelssterkte en het economisch klimaat dan een maand eerder. Na het afkondigen van ingrijpende maatregelen tegen het coronavirus, werd in april per saldo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: