Finale NK Biertappen op Horecava

7 januari 2014 |
Finale NK Biertappen op Horecava<

Op woensdag 15 januari 2014 zal duidelijk worden wie van de 25 finalisten uit heel Nederland de biergenieter het beste een biertje voorzet. In het afgelopen jaar zijn circa 1.500 biertappers vanuit
ruim 500 horecazaken de strijd met elkaar aangegaan voor een plek in de finale van het NK Biertappen.

Eisen
De 25 tapprofessionals moeten in de finale ten overstaan van publiek en jury in meerdere rondes hun beste tapkwaliteit laten zien door exact de juiste schuimkraag en hoeveelheid bier in het glas te laten lopen. Daarnaast behoort het goed inschenken en serveren van speciaalbier ook tot de finale-eisen.

Stress
Net als voorgaande jaren zal dit een spannende nek-aan-nek race zijn waarbij ook de stressbestendigheid op de proef wordt gesteld. Naast de jury volgen wederom honderden toeschouwers alle handelingen en bewegingen van de biertappers.

Deelnemers finale
Op 15 januari aanstaande staan de volgende biertappers in de finale: Tom v/d Nat (Café In Den Ouden Vogelstruys Maastricht), Maurice Gilissen (Café In Den Ouden Vogelstruys Maastricht), Camiel Absil (Grand Café De la Bourse Maastricht), Rick Moenen (Stadscafé Lure Maastricht), Sander van Veenendaal (De Lindenhof Soest), Raymond Foeken (d’Oude Enghe Soest), Jesse Westerveld (Grand Café de Lindenhoef Soest), Thijmen Klinkhamer (Café Het Rechthuis Mijdrecht), Bas van der Aa (Café Catering de Gouden Leeuw Winssen), Koen Wilmes (Basilica Maastricht), Dirk van Osch (Golden Tulip Arnhem), Jana Sigrist (Café Walzicht Woerden), Dennis Goossens (Het Wapen van Ens in Ens), Bram Stob (La Brasse Groningen), Joeri van de Vegte (Borrelcafé Oblomov Groningen), Aletta de Nooijer (Desafinado Middelburg), Bianca Stroeve (Café de Steen Willemsoord), Peter Fabriek (Café Restaurant Tjeukemeer Oosterzee), Gwen Nooteboom (Eterij Tapperij Salud Scharendijke), Dennis Siebers (Eetcafé Kokkie Zutphen), Hans Raven (Café ’t Ankertje Enkhuizen), Jeffrey Elbracht (Danscafé Timeless Zwolle), John Meijerink (Paviljoen ’t Lutterzand De Lutte), Wilco Kuppens (Cafe Biessels Nijmegen) en de winnaar van 2013: Ton Opgenhaffen (Sjinkerij de Bóbbel Maastricht).

De eindstrijd is om 15.30 uur. De winnaar wordt om 16.15 uur bekend gemaakt. Locatie van handelen is de wereld Nightlife op de Horecava.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks
Dit wist je (nog) niet over grappa

Grappa is een Italiaanse gedistilleerde drank, vervaardigd uit de restanten van de druiven na de wijnbereiding. De schillen en de pitten van de druiven (pulp) vormen de basis van grappa. Vroeger gold het als een economische manier om alles uit de wijnproductie te halen, tegenwoordig is het een delic...

Opening Rotterdam
[FOTO'S] Is dit de gaafste horecahotspot van Rotterdam?

Één plek waar je terecht kunt voor een tal van uiteenlopende culturen, thema's en smaken. Midden in het centrum van Rotterdam opende café DoDo haar imposante deuren voor publiek. Met maar liefst 220 zitplaatsen verdeeld over 7 uiteenlopende wereldse themaruimtes, belooft dez...

Café Achtergronden
Café De Singel (Zwolle) staat te koop

Eén van de bekendste cafés van Zwolle, Café De Singel, staat in de verkoop. De kroeg is eveneens een muziekpodium en verschillende beroemde muzikanten zetten er hun eerste stappen op het podium, zoals Miss Montreal, Bertolf en Typhoon. De liveoptredens maakten van dit café...

Wet- en regelgeving
Handhaving verbod rookruimtes horeca vanaf 1 april 2020

Vanaf 1 april 2020 zal het verbod op rookruimtes in de horeca worden gehandhaafd. Eind september werden in een uitspraak van de Hoge Raad al deze rookruimtes per direct verboden. De komende tijd kunnen horecaondernemers zich voorbereiden en heeft de NVWA de tijd om het toezicht in te richten. Blo...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: