Finale NK Biertappen op Horecava

7 januari 2014 |
Finale NK Biertappen op Horecava<

Op woensdag 15 januari 2014 zal duidelijk worden wie van de 25 finalisten uit heel Nederland de biergenieter het beste een biertje voorzet. In het afgelopen jaar zijn circa 1.500 biertappers vanuit
ruim 500 horecazaken de strijd met elkaar aangegaan voor een plek in de finale van het NK Biertappen.

Eisen
De 25 tapprofessionals moeten in de finale ten overstaan van publiek en jury in meerdere rondes hun beste tapkwaliteit laten zien door exact de juiste schuimkraag en hoeveelheid bier in het glas te laten lopen. Daarnaast behoort het goed inschenken en serveren van speciaalbier ook tot de finale-eisen.

Stress
Net als voorgaande jaren zal dit een spannende nek-aan-nek race zijn waarbij ook de stressbestendigheid op de proef wordt gesteld. Naast de jury volgen wederom honderden toeschouwers alle handelingen en bewegingen van de biertappers.

Deelnemers finale
Op 15 januari aanstaande staan de volgende biertappers in de finale: Tom v/d Nat (Café In Den Ouden Vogelstruys Maastricht), Maurice Gilissen (Café In Den Ouden Vogelstruys Maastricht), Camiel Absil (Grand Café De la Bourse Maastricht), Rick Moenen (Stadscafé Lure Maastricht), Sander van Veenendaal (De Lindenhof Soest), Raymond Foeken (d’Oude Enghe Soest), Jesse Westerveld (Grand Café de Lindenhoef Soest), Thijmen Klinkhamer (Café Het Rechthuis Mijdrecht), Bas van der Aa (Café Catering de Gouden Leeuw Winssen), Koen Wilmes (Basilica Maastricht), Dirk van Osch (Golden Tulip Arnhem), Jana Sigrist (Café Walzicht Woerden), Dennis Goossens (Het Wapen van Ens in Ens), Bram Stob (La Brasse Groningen), Joeri van de Vegte (Borrelcafé Oblomov Groningen), Aletta de Nooijer (Desafinado Middelburg), Bianca Stroeve (Café de Steen Willemsoord), Peter Fabriek (Café Restaurant Tjeukemeer Oosterzee), Gwen Nooteboom (Eterij Tapperij Salud Scharendijke), Dennis Siebers (Eetcafé Kokkie Zutphen), Hans Raven (Café ’t Ankertje Enkhuizen), Jeffrey Elbracht (Danscafé Timeless Zwolle), John Meijerink (Paviljoen ’t Lutterzand De Lutte), Wilco Kuppens (Cafe Biessels Nijmegen) en de winnaar van 2013: Ton Opgenhaffen (Sjinkerij de Bóbbel Maastricht).

De eindstrijd is om 15.30 uur. De winnaar wordt om 16.15 uur bekend gemaakt. Locatie van handelen is de wereld Nightlife op de Horecava.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Bier
Swinkels Family Brewers komt versneld met Swinckels’ 0.0%

Swinkels Family Brewers komt versneld met Swinckels’ 0.0%, een nieuw alcoholvrij bier, en brengt deze exclusief naar de horeca. Swinckels’ Superior 0.0% Beer is een uitgesproken, fris en verfijnd alcoholvrij bier. De brouwer voegt hiermee nog een alcoholvrij bier toe aan haar uitgebreide...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: