Extra omzetmomenten voor cafés in februari 2024

Auteur: Redactie
Ondernemen 5 december 2023
Extra omzetmomenten voor cafés in februari 2024

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die net voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De CaféKrant heeft alle extra omzetmomenten voor de horeca gebundeld in de Horeca Kansen & Omzet kalender. Om je voor de maand februari op weg te helpen, hebben we een aantal dagen uitgelicht.

Chinees nieuwjaar: 10 februari

Wil je inspelen op het Chinese nieuwjaar zorg dan voor een feestelijke sfeer met traditionele decoraties en rode accenten, symbolisch voor geluk in de Chinese cultuur. Introduceer een speciaal menu met authentieke gerechten die de verfijnde smaken van de Chinese keuken in de schijnwerpers zetten en bied aantrekkelijke kortingen aan voor groepen en families. Social media en gerichte marketingcampagnes vergroten de bekendheid. Door deze doordachte aanpak vergroot je niet alleen de omzet, maar creëer je ook een onvergetelijke ervaring voor gasten tijdens dit speciale moment.

Carnaval: 10-13 februari

Voor horecaondernemers biedt carnaval een uitgelezen kans om de feestvreugde te vergroten. Creëer een kleurrijke en uitbundige sfeer met carnavaleske decoraties en nodig gasten uit om verkleed te komen. Introduceer speciale carnavalscocktails en snacks om de festiviteiten te omarmen. Overweeg thematische kortingen voor groepen en organiseer ludieke activiteiten, zoals een verkleedwedstrijd of karaoke. Effectieve promotie via sociale media en lokale evenementenkalenders trekt de feestgangers aan. Door deze feestelijke benadering kan je het carnavalsseizoen omzetten in een bruisende en winstgevende periode.

Valentijnsdag: 14 februari

Valentijnsdag biedt horecaondernemers de gelegenheid om romantiek te omarmen en tegelijkertijd nieuwe gasten aan te trekken. Creëer een intieme sfeer met romantische decoraties, kaarslicht en zachte muziek. Stel een speciaal Valentijnsmenu samen met gerechten die gasten samen kunnen delen. Bied romantische arrangementen aan, zoals diners voor twee met champagne. Geef koppels de mogelijkheid om te genieten van aantrekkelijke kortingen en promoot deze acties via social media en nieuwsbrieven. Door een onvergetelijke ervaring te bieden, vier je de liefde en vergroot je tegelijkertijd de omzet.

Start inschrijving Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland: 12 februari

Om kans te maken op de titel 'Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2024' van vaksite Lunchroom.nl, moet je broodje uitblinken in creativiteit en smaak. Ontwikkel een uniek en verrassend broodje dat niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook een ware smaakexplosie biedt. Maak gebruik van verse ingrediënten, wees vernieuwend met smaakcombinaties en zorg voor een aantrekkelijke presentatie. Actieve deelname aan de wedstrijd vergroot niet alleen de zichtbaarheid van je lunchroom, maar biedt ook de kans om erkenning te krijgen op culinair gebied.

Blijf op de hoogte!

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws