Europese finale World Bartenders Championships in Utrecht

2 oktober 2018 | David Bakker
Europese finale World Bartenders Championships in Utrecht<

Op woensdag 10 oktober vindt de Europese finale van de World Bartender Championships 2018 plaats bij TGI Fridays Utrecht aan het Stationsplein. Bartenders uit heel Europa reizen af naar het restaurant om te strijden voor een plek in de wereldfinale in het Amerikaanse Dallas. Tijdens deze zogenaamde Flair Bartending-wedstrijd, maken de deelnemers verschillende cocktails met zoveel mogelijk indrukwekkende bewegingen.

De wedstrijd is gratis te bekijken voor alle gasten van het restaurant. Eigenaresse Margaretha Wierda is enthousiast over de komst van de internationale wedstrijd naar het restaurant in Utrecht: “Het is de uitgelezen kans voor onze Europese bartenders om hun vaardigheden aan het publiek te laten zien. Ze maken er echt een geweldige show van, het is ongelofelijk wat deze mannen en vrouwen met een paar flessen, een cocktailshaker en een glas kunnen!”

De Nederlandse vestiging van Amerikaanse Bar & Grill-keten TGI Fridays is sinds april gevestigd aan het Stationsplein. Dat de competitie dit jaar al in Utrecht plaatsvindt, vindt Wierda dan ook een eer: “Vorig jaar waren we in Ierland als toeschouwer bij deze wedstrijd aanwezig. Het was één groot feest! Ik ben dan ook ontzettend blij dat dit evenement naar ons restaurant komt.” De wedstrijd is gratis te bekijken voor gasten van het restaurant. Wie zeker wil zijn van een plek, wordt aangeraden een tafel te reserveren via www.fridays.nl. De wedstrijd begint om 19 uur. TGI Fridays bevindt zich aan Stationsplein 18 in Utrecht.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

De oplossingen voor lastige medewerkers

Met regelmaat krijg ik een vraag van een werkgever wat hij kan doen met een medewerker als er iets niet meer lekker loopt in de arbeidsrelatie. Dat kan van alles zijn: de werknemer gaat zijn eigen gang, trekt zich weinig van werkafspraken of collega’s aan, maakt fouten, meldt zich te pas en te...

Bier Longread
Achtergrond: de kracht van de wisseltap

Voor veel gasten gaat er niets boven een vers getapt biertje. Hoewel pils nog altijd favoriet is, zijn seizoensbieren niet meer weg te denken. Maar waarom zou je daarin altijd het aanbod van de brouwerij volgen? Ook lokaal zijn er leuke biertjes te krijgen, waarmee je een onderscheidend aanbod neer ...

Awards Achtergronden
Directeur Horeca Stichting Nederland in de race voor succesvolste vrouwelijke ondernemer

Gabriëlla Café, directeur van Horeca Stichting Nederland (HSN), is doorgedrongen tot de finale van de Aithra-Award* 2018. Deze Award wordt toegekend aan een vrouwelijk rolmodel dat bekend staat voor succesvol ondernemerschap. Als oprichter van het grootste horeca opleidingsinstituut van...

Awards
Het best getapte bier in Nijmegen komt van Giulio Severijnen

De best getapte biertjes van regio Nijmegen zijn vanaf dit moment te vinden in Café Biessels. Barman Giulio Severijnen won afgelopen maandag 15 oktober de regionale tapwedstrijd van Nijmegen in het NEC-Goffertstadion. Van de 72 deelnemers wist Giulio Severijnen met een score van 171 punten...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: