EquipHotel 2016: trends, innovaties, business en sfeer

1 november 2016 | Jorien Slager

De komende editie van de Parijse horecavakbeurs EquipHotel vindt plaats van 6 t/m 10 november 2016. Al ruim 50 jaren ondersteunt de EquipHotel de Franse en internationale horecabranche bij het analyseren van trends, het ontdekken van innovaties, de bevordering van zakelijke ontmoetingen, met de volgende doelstelling: nieuwe oplossingen presenteren en zakelijke kansen bieden aan alle marktspelers van de horecasector. De EquipHotel dient als inspiratiebron voor architecten, decorateurs en designers wereldwijd. 

Een 360° aanbod 

De EquipHotel is het belangrijkste trefpunt voor de horecabranche en presenteert concrete oplossingen aan meer dan 111.000 professionals gedurende 5 dagen. Met 30 activiteitensectoren en 1.600 exposanten verdeeld over 5 expositiehallen, presenteert de vakbeurs een alomvattend en transversaal aanbod voor de complete branche en kan iedere professional er terecht voor het vinden van passende oplossingen.

Internationaal platform

In 2014 is de hotelfrequentie van de regio Parijs opgelopen tot 66,7 miljoen overnachtingen. Hiermee blijft de stad Parijs de belangrijkste bestemming ter wereld. De EquipHotel onderstreept deze internationale ontwikkeling van de horecabranche: in 2014 was 19,2% van alle bezoekers internationaal. De bezoekers top-10 bestaat uit de volgende landen: België, Italië, Spanje, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Marokko, Tunesië, Algerije en Nederland. Wat betreft het aanbod op de beurs, is 30% van de 1.600 exposanten internationaal.

Dankzij een speciaal programma voor internationale uitwisseling kunnen topinkopers uit alle continenten hun toekomstige zakelijke projecten initiëren en concretiseren.

Innovaties & Trends

De EquipHotel zet zich in voor de ontwikkeling van de branche. Bijgestaan door een commissie van erkende deskundigen en liefhebbers houdt de EquipHotel zich bezig met het ontcijferen van trends, het analyseren van nieuwe consumptiepatronen en het belichten van innovaties (met het INNOV16 forum) die inspelen op de veranderingen in de sector. Veel deskundigheid komt tijdens de EquipHotel bijeen in het kader van een belangrijke doelstelling, te weten de klantervaring. 

Netwerken

Ontmoetingen en business vormen eveneens een belangrijk onderdeel van het beursprogramma in 2016. De vakbeurs organiseert het programma ‘Top Buyers’ Club’ gericht op de bevordering van het netwerken en het samenbrengen van inkopers met verkopers.

Sfeer

Tijdens de EquipHotel worden vele wedstrijden en culinaire demonstraties georganiseerd in de ‘Studio des Chefs’ en eveneens kunnen bezoekers de feestelijke demonstraties van de ‘Bar off’ bijwonen. 

Verbinding 

De EquipHotel, het enige evenement waaraan alle vakbonden en verenigingen van de Franse horecabranche bijdragen, brengt de complete internationale horecabranche bijeen dankzij haar netwerk van partnerorganisaties en ambassadeurs op regionaal en internationaal niveau. 

Een droom wordt waarheid in STUDIO16 van EquipHotel

Een gedurfd project voor een tijdelijk hotel van 3 etages hoog en meer dan 4.000m² oppervlakte, wordt gebouwd in het midden van hal 7. Van lobby tot kamers, vergaderzalen, restaurant en bar, EquipHotel presenteert hier het beste aanbod voor een toekomstig horecaetablissement, waarbij de beleving van wonen, uitwisselen en emotie centraal staat.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Bier Brouwerijen
Vier brouwerijen sluiten zich aan bij Nederlandse Brouwers

Brouwerij Two Chefs Brewing, Kompaan Dutch Craft Beer Company, Brouwerij Noordt en Brouwerij Duvel Moortgat Nederland zijn per februari 2020 lid bij Nederlandse Brouwers. Hiermee telt de vereniging Nederlandse Brouwers voortaan veertien leden, die samen ruim 95 procent van de bierproductie in Nederl...

PUZO bar opent haar deuren in Amsterdam

PUZO maakt uitsluitend gebruik van duurzame producten van hoogstaande kwaliteit. Geen junkfood, maar fusion recepten bereid met natuurlijke ingrediënten. Zo puur mogelijk, zonder onnodige extra’s. Goed voor jou en de wereld om je heen. PUZO’s zijn driehoekige rijstpakketjes met daa...

Columns Bier
Column Richard Moerkerk: Vader Jacob ...

Het mooie aan bier is dat het verweven zit in veel van ons dagelijks leven. Bijvoorbeeld in (straat)namen, kinderliedjes of uitdrukkingen in de Nederlandse taal. Metten zijn ochtendgebeden van monniken. Het woord stamt af van het Latijnse matutinus, dat ‘ochtend’ betekend. De metten z...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Events Brouwerijen
Heineken terug als hoofdsponsor van SAIL

Heineken verbindt zich als hoofdsponsor aan de jubileumeditie van SAIL, van 12 tot en met 16 augustus voor de 10e keer in Amsterdam. De brouwer was in 1975 al betrokken bij de start van SAIL, toen vanwege het 700-jarig bestaan van Amsterdam. Als Nederlands icoon met de wortels in Amsterdam wil Heine...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: