El Bajnouni is Master Bartender 2012

22 augustus 2012
El Bajnouni is Master Bartender 2012

Youssef El Bajnouni mag zich Master Bartender 2012 noemen. De bartender van café Nel Amstelveld uit Amsterdam wist de jury te overtuigen van zijn kennis, kunde en passie voor het vak en het merk Pilsner Urquell.

*Internationale finale*
El Bajnouni plaatst zich hiermee voor de internationale finale in Praag op 4 oktober 2012. El Bajnouni mag dan een gooi doen naar de titel 'International Master Bartender 2012'. Daar zal hij de strijd aangaan met veertien andere internationale finalisten. Hij wordt tijdens deze wedstrijd aangemoedigd door de nummers twee en drie uit de Nederlandse finale: Dave van Ham en Maarten Benjamins. De winnaar van de internationale finale mag naast de hoofdprijs van 10.000 euro ook een stage van twee maanden bij een top horeca-etablissement in Londen en een gerenommeerde Engelse talencursus in ontvangst nemen.

*De wedstrijd*
Nadat er regionale finales waren gehouden, werd de wedstrijd afgesloten met een nationale finale. De dag begon met een schriftelijk examen, blindproeverij en diepte-interview met de juryleden om de kennis en passie voor bier van de finalisten te testen. Daarna mochten alle finalisten hun tapkunsten tonen door een perfecte Pilsner Urquell te tappen en te serveren. Na een laatste optelsom van de resultaten kwam Youssef El Bajnouni als absolute winnaar uit de bus.

*Het juryrapport*
"Met enorme flair en enthousiasme wist hij de jury en het publiek te overtuigen. Bovendien is hij zowel op het gebied van tappen als met zijn theoretische kennis enorm vooruit gegaan, waardoor hij volgens de jury een goede kans maakt op het veroveren van een internationale podiumplaats in Praag. Overall behaalde Youssef op alle onderdelen de hoogste score en is daarmee de terechte Pilsner Urquell Master Bartender 2012." Vorig jaar eindigde de bartender op de tweede plaats.

~Myrtille Vromans~



Overig nieuws