Eigenaren Dégust starten café in Utrecht

6 november 2012 |
Eigenaren Dégust starten café in Utrecht<

De eigenaren van bierproeflokaal Dégust in Hoogeveen, Doinja Karmelk en Maurits Hermsen, hebben een café in Utrecht geopend. In het centrum zijn ze De Drie Dorstige Herten begonnen.

Overdracht
Afgelopen jaar wonnen Maurits en Doinja met DĂ©gust op de Horecava nog de Bier&Gastronomie award De jury roemde hun combinaties met bier en spijs. De exploitatie van de zaak in Hoogeveen is inmiddels overgedragen aan bekenden, zodat de drank-spijsexperts zich volledig op hun nieuwe onderneming kunnen richten.
Proeverijen
De Drie Dorstige Herten zit op de plek waar voorheen Café Het Dorstige Hart zat. Het proeflokaal heeft negen tapbieren met nadruk op streekbieren, ruim vijftig bieren op de fles van kleine ambachtelijke brouwerijen, dertig open wijnen, en meer dan twintig soorten single malt whisky’s. Ook hier zullen proeverijen worden gehouden.


De Drie Dorstige Herten, door de verwijzing naar de oude herberg staat er anno 1687 op het logo

De naam verwijst naar de historie van de locatie. In de zeventiende eeuw zat er een herberg met dezelfde naam. Ook schijnt de eerste horecagelegenheid van Utrecht er te hebben gelegen. Het proeflokaal ligt op de hoek van de Lange Nieuwstraat en de Dorstige Hartsteeg. Hart betekende in vroeger tijden hert in plaats van hart.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Café
Nedstede koopt vastgoed en exploitatie café De Vergulde Gaper in de Jordaan

Nedstede heeft het vastgoed en de exploitatie van café De Vergulde Gaper gekocht. Het beroemde café ligt middenin de Jordaan, aan de Prinsenstraat 30, op de hoek van de Prinsengracht. De Vergulde Gaper is geliefd onder zowel Amsterdamse locals als toeristen, niet alleen vanwege zijn...

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Economie Coronacrisis
Horeca positief over omzetverwachting, vooral logiesverstrekkers positief gestemd

In juni waren er voor de tweede maand op rij minder ondernemers in de op consumenten gerichte branches pessimistisch over de verwachte omzet, personeelssterkte en het economisch klimaat dan een maand eerder. Na het afkondigen van ingrijpende maatregelen tegen het coronavirus, werd in april per saldo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: