Eigenaren Dégust starten café in Utrecht

6 november 2012 |
Eigenaren Dégust starten café in Utrecht<

De eigenaren van bierproeflokaal Dégust in Hoogeveen, Doinja Karmelk en Maurits Hermsen, hebben een café in Utrecht geopend. In het centrum zijn ze De Drie Dorstige Herten begonnen.

Overdracht
Afgelopen jaar wonnen Maurits en Doinja met Dégust op de Horecava nog de Bier&Gastronomie award De jury roemde hun combinaties met bier en spijs. De exploitatie van de zaak in Hoogeveen is inmiddels overgedragen aan bekenden, zodat de drank-spijsexperts zich volledig op hun nieuwe onderneming kunnen richten.
Proeverijen
De Drie Dorstige Herten zit op de plek waar voorheen Café Het Dorstige Hart zat. Het proeflokaal heeft negen tapbieren met nadruk op streekbieren, ruim vijftig bieren op de fles van kleine ambachtelijke brouwerijen, dertig open wijnen, en meer dan twintig soorten single malt whisky’s. Ook hier zullen proeverijen worden gehouden.


De Drie Dorstige Herten, door de verwijzing naar de oude herberg staat er anno 1687 op het logo

De naam verwijst naar de historie van de locatie. In de zeventiende eeuw zat er een herberg met dezelfde naam. Ook schijnt de eerste horecagelegenheid van Utrecht er te hebben gelegen. Het proeflokaal ligt op de hoek van de Lange Nieuwstraat en de Dorstige Hartsteeg. Hart betekende in vroeger tijden hert in plaats van hart.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Bier Achtergronden
Koninklijke Grolsch stimuleert verantwoord alcoholgebruik

?Koninklijke Grolsch gaat al haar klanten met een focus op sport- en studentenverenigingen én evenementen helpen om een gezonder alcoholbeleid te voeren. Barvrijwilligers kunnen sinds deze maand via de Enschedese brouwer een face-to-face Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) training ...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een groter terras op een warme dag? Soms mag het!

De herfst is inmiddels in volle gang, de winter is in zicht en zelfs de jaarwisseling laat niet lang meer op zich wachten. De zomer lijkt alweer lang geleden. Dat betekent niet dat we niet kunnen terugblikken. Graag zelfs! De afgelopen zomer kende de warmste dagen ooit gemeten. Ook de terrassen prof...

Amsterdam Opening
Pop-up lunchcafé volledig gerund door vrouwen met vluchtelingenachtergrond

A Beautiful Mess opent op donderdag 12 december een pop-up lunchcafé in het 17-eeuwse Cromhouthuis aan de Herengracht in Amsterdam. Vrouwen tussen de 35 en 65 jaar met een vluchtelingenachtergrond gaan de nieuwe locatie volledig runnen. Ook het menu is door de vrouwen ontwikkeld en geïns...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: