Eigenaren Dégust starten café in Utrecht

6 november 2012
Eigenaren Dégust starten café in Utrecht

De eigenaren van bierproeflokaal Dégust in Hoogeveen, Doinja Karmelk en Maurits Hermsen, hebben een café in Utrecht geopend. In het centrum zijn ze De Drie Dorstige Herten begonnen.

*Overdracht*
Afgelopen jaar wonnen Maurits en Doinja met Dégust op de Horecava nog de "Bier&Gastronomie award":http://www.decafekrant.nl/nieuws/biergastronomie-award-naar-deguste/. De jury roemde hun combinaties met bier en spijs. De exploitatie van de zaak in Hoogeveen is inmiddels overgedragen aan bekenden, zodat de drank-spijsexperts zich volledig op hun nieuwe onderneming kunnen richten.

*Proeverijen*
De Drie Dorstige Herten zit op de plek waar voorheen Café Het Dorstige Hart zat. Het proeflokaal heeft negen tapbieren met nadruk op streekbieren, ruim vijftig bieren op de fles van kleine ambachtelijke brouwerijen, dertig open wijnen, en meer dan twintig soorten single malt whisky’s. Ook hier zullen proeverijen worden gehouden.


~De Drie Dorstige Herten, door de verwijzing naar de oude herberg staat er anno 1687 op het logo~

De naam verwijst naar de historie van de locatie. In de zeventiende eeuw zat er een herberg met dezelfde naam. Ook schijnt de eerste horecagelegenheid van Utrecht er te hebben gelegen. Het proeflokaal ligt op de hoek van de Lange Nieuwstraat en de Dorstige Hartsteeg. Hart betekende in vroeger tijden hert in plaats van hart.

~Frank Lindner~

Overig nieuws