Efteling onthult nieuw speciaalbier: ’t Verdiende Loon

20 april 2018 | Thijs Jacobs

Sinds gisteren is de Efteling een eigen speciaalbier rijker. Na het blonde bier Bosrijkse Brouw, dat exclusief verkrijgbaar is bij Vakantiepark Efteling Bosrijk, heeft nu ook Vakantiepark Efteling Loonsche Land een eigen speciaalbiertje. Fons Jurgens, voorzitter Raad van Bestuur van de Efteling, ontving van Roodkapje het eerste flesje speciaalbier ’t Verdiende Loon. Het nieuwe bier werd onthuld in het bijzijn van prijswinnaars die de naam hebben gekozen. Samen met Fons Jurgens waren zij de eersten die dit nieuwe speciaalbier mochten proeven.

’t Verdiende Loon is een fruitig blond bier met lichte hoptonen. De combinatie van verschillende mout- en hopsoorten zorgen voor een volle smaak en aangename afdronk. Eén van de hopsoorten is ook te vinden bij het Loonsche Land in de kleurrijke tuin naast het Loonsche Land Hotel. Speciaalbier ’t Verdiende Loon is vanaf 19 april exclusief verkrijgbaar bij Vakantiepark Efteling Loonsche Land.

Vakantiepark Efteling Loonsche Land

Vakantiepark Efteling Loonsche Land (1.000 bedden) beslaat een gebied van 8 hectare grenzend aan het attractiepark en het golfpark. Verscholen in het groen liggen een hotel en knusse vakantiewoningen die alleen al door hun ligging boven, op of onder de grond voor een speciale natuurlijke beleving zorgen.

In het Loonsche Land Hotel vind je Restaurant De Proeftuyn. Hier proef je de lekkerste smaken uit de natuur. Naast dit restaurant vind je een kleurrijke tuin, waar seizoensgebonden groenten, kruiden en een speciaal aangelegd hopveld groeien. De koks laten zich hier inspireren om de lekkerste gerechten te serveren.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Vanaf vandaag valt er weer flink wat te nassen in Rotterdam. Vier jaar na de introductie van de Foodhallen Amsterdam opent een tweedeindoor foodmarket in 010. Geen gevalletje copy-paste, maar een ras-Rotterdammer van een foodhal. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Ro...

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Personeel
Alles over de opbouw van loonkosten

De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag over de vloer. Daarom is er een spreiding van personele bezetting nodig, liefst gebaseerd op kennis over de bezetting van je zaak. Technologische hulpm...

Vijf tips om wespen op afstand te houden

Het valt nu nog mee, maar de maand augustus herbergt ieder jaar weer een wespenplaag. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirritant voor gasten, werknemers en uzelf. Wij hebben een aantal tips...

trends Bier
Er wordt bewuster bier gedronken

De Nederlandse consument duikt steeds dieper in de mogelijkheden van een divers bieraanbod. Hoewel pils nog altijd de onbetwiste leider is in het schap, is er een aanhoudende populariteit van speciaalbier en alcoholvrije en -arme bieren. Dit blijkt uit het jaarlijks terugkerende Nationaal Bierond...

Bier
Moskovieten geven 10 procent salaris uit aan bier

Het biertje blijft over de hele wereld één van de meest populaire alcoholische versnaperingen, maar hoeveel biertjes worden er nu gemiddeld genomen geconsumeerd? Besparingsplatform Kortingscode.nl deed onderzoek naar hoeveel bier er per persoon op maandelijkse basis wordt gedronken en ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: