Efteling onthult nieuw speciaalbier: ’t Verdiende Loon

20 april 2018 | Thijs Jacobs

Sinds gisteren is de Efteling een eigen speciaalbier rijker. Na het blonde bier Bosrijkse Brouw, dat exclusief verkrijgbaar is bij Vakantiepark Efteling Bosrijk, heeft nu ook Vakantiepark Efteling Loonsche Land een eigen speciaalbiertje. Fons Jurgens, voorzitter Raad van Bestuur van de Efteling, ontving van Roodkapje het eerste flesje speciaalbier ’t Verdiende Loon. Het nieuwe bier werd onthuld in het bijzijn van prijswinnaars die de naam hebben gekozen. Samen met Fons Jurgens waren zij de eersten die dit nieuwe speciaalbier mochten proeven.

’t Verdiende Loon is een fruitig blond bier met lichte hoptonen. De combinatie van verschillende mout- en hopsoorten zorgen voor een volle smaak en aangename afdronk. Eén van de hopsoorten is ook te vinden bij het Loonsche Land in de kleurrijke tuin naast het Loonsche Land Hotel. Speciaalbier ’t Verdiende Loon is vanaf 19 april exclusief verkrijgbaar bij Vakantiepark Efteling Loonsche Land.

Vakantiepark Efteling Loonsche Land

Vakantiepark Efteling Loonsche Land (1.000 bedden) beslaat een gebied van 8 hectare grenzend aan het attractiepark en het golfpark. Verscholen in het groen liggen een hotel en knusse vakantiewoningen die alleen al door hun ligging boven, op of onder de grond voor een speciale natuurlijke beleving zorgen.

In het Loonsche Land Hotel vind je Restaurant De Proeftuyn. Hier proef je de lekkerste smaken uit de natuur. Naast dit restaurant vind je een kleurrijke tuin, waar seizoensgebonden groenten, kruiden en een speciaal aangelegd hopveld groeien. De koks laten zich hier inspireren om de lekkerste gerechten te serveren.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Cocktails
Super Lyan beste hotelbar van Amsterdam

Super Lyan is uitgekozen tot beste hotelbar van Amsterdam. De prijs werd zaterdag voor de zevende keer uitgereikt door de Belvedere Best Hotel Bar Awards tijdens de jaarlijkse Hotelnacht. De prijs werd in ontvangst genomen door Bar Manager Dan Garnell, Director of F&B Jos van Hunen en hoteldirec...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Columns
Column Richard Moerkerk: Meer 0.0 van de tap

De gedachte aan een grapefruitsalade met bladspinazie, geroosterde pijnboompitjes en een steak tartaar maakt het me bijzonder lastig om deze column te typen. Helemaal nu ik ook nog aan een begeleidend witbier van Lowlander denk, het water loopt me in de mond! Het bier is gebrouwen met sinaasappel- e...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Amber Ott is de beste biertapper van Nederland

Biertappen is echt een vak en vraagt om vakmanschap. Dat was vandaag duidelijk te zien tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen op Horecava 2020. Van alle barmannen en barvrouwen die de afgelopen maanden meededen aan de regionale voorrondes, stonden er vandaag 47 deelnemers in d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: