Eerste Gin-Tonic-festival van Zuid-Holland: Gin-Tastic

6 februari 2018 | Thijs Jacobs

Tijdens Gin-Tastic op zaterdag 17 en zondag 18 februari staat de gehele Foodboulevard op De Pier in Scheveningen in het teken van Gin-Tonic (G&T). De vijftien beste G&T-experts van verschillende - voornamelijk Nederlandse - Gin-merken zijn van de partij. Zij organiseren workshops en tastings waar bezoekers de lekkerste G&T's proeven, de nieuwste smaken ontdekken en zelf de perfecte Gin-Tonic leren bereiden. 

Live optredens

Op dit eerste G&T-festival van de regio zijn meer dan vijftien verschillende Gin-merken vertegenwoordigd: met V2C, Gin Mare, Fever Tree en Hermit Gin - een local hero die invloeden van de zee in zijn Gin verwerkt. De live optredens van artiesten (o.a. Jayne Bordeaux, Pat Smith & de band Nootmuskaat) en DJ's (o.a. het duo Inferno) op het Pier Podium, en de knusse hangouts op de Foodboulevard, maken het festivalgevoel helemaal compleet.  

Het exacte Gin-Tastic-programma komt een week voor het evenement op social media, prijzen variëren tussen de €3,50 en €6,50. Toegang is gratis.

Over De Pier

De Pier in Scheveningen is al ruim honderd jaar een plek van entertainment en (ont)spanning. De Pier is 365 dagen per jaar gratis toegankelijk en is met jaarlijks meer dan 2,5 miljoen bezoekers een van de grootste toeristische attracties van Nederland. De overdekte Foodboulevard biedt onderdak aan een diversiteit aan Food & Beverage ondernemers, retailconcepten en knusse hang-outs. Voor kinderen is er een Play & Bounce om te ontdekken. Het Pier Podium, halverwege de Foodboulevard, is elke weekenddag van 14-18 uur hét decor van een afwisselende programmering: iedere zaterdag neemt een DJ het Pier Podium over en iedere zondag treedt een live band op. Aan het einde van de Foodboulevard bevindt zich Het Zuidereiland, met de Pier Offices bestaande uit vergaderruimtes en flexwerkplekken.

Op Het Toreneiland zijn de toren met Bungy Jump Holland en de start van de 380 meter lange Zipline te vinden. Dit is ook het eiland waar de vijf spectaculaire en hoogwaardige Pier Suites zich bevinden. Het 36 gondels tellende Reuzenrad staat op Het Reuzenradeiland.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Starten in de horeca
Monique van Gevelt: gaat het nu echt zo goed met de horeca?

Als ik de berichten in de media lees, zit de horeca in zijn gloriejaren. De omzet plust, kwartaal na kwartaal, en de bomen schijnen tot in de hemel te groeien. De cijfers van het CBS zijn dan ook lovend. Na de harde klap van 2008 zit de horeca ondertussen op het hoogst gemeten omzetniveau ooit. D...

Events Achtergronden
Groot succes voor horecavakbeurs HorecaEvenTT

De elfde editie van de horecavakbeurs HorecaEvenTT, die van 5 tot en met 7 februari in Assen werd gehouden, is op alle fronten een groot succes geweest. De beurs noteerde een bezoekersrecord – vooral op de maandag was het gigantisch druk – een deelnemersrecord en een beursoppervlakte die...

Regelgeving KHN
KHN stuurt brandbrief naar staatssecretaris VWS over verbod rookruimten in de horeca

De uitspraak van het gerechtshof Den Haag van 13 februari jl. betekent kort gezegd dat, op basis van een WHO-verdrag, rookruimten in horeca-inrichtingen niet langer zijn toegestaan. Dat zorgt voor grote onrust bij veel horecaondernemers, want de uitspraak heeft grote impact op de gastvrijheid e...

Events Wijn
Wijntrainingen bij de Horeca Academie

Vanaf maart 2018 kan je op de Horeca Academie een wijntraining volgen. De Horeca Academie slaat hiervoor de handen in één met de WTOL Academy (Wijntraining Online). Het aanbod bestaat uit een basistraining en een training voor gevorderden. De vraag naar een goede wijntraining is altijd...

Interview KHN
De strijd tussen KHN en de marktleiders

In deze serie bespreekt De Restaurantkrant de hete hangijzers in de veranderlijke wereld van de horeca. In de eerste aflevering; de groeiende macht van Thuisbezorgd, IENS en Booking. De Koninklijke Horeca Nederland zet zich als brancheorganisatie in om een zo eerlijk mogelijk speelveld voor de hore...

Regelgeving
KHN noemt verbanning rookruimtes dramatisch

Horecabedrijven mogen geen aparte ruimte meer hebben voor rokers. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag vandaag, dinsdag 13 februari 2018, bepaald. De uitspraak is dramatisch voor horecabedrijven met een rookruimte. Rookverbod Sinds 1 juli 2008 geldt in de horeca een rookverbod. Voor speciaal ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: