Eerste editie Gin & Rum Festival op zeven locaties

3 maart 2020 | Thijs Jacobs

Van de Piña Colada tot de inmiddels niet meer weg te denken Gin & Tonic. Op de eerste editie van het Gin & Rum Festival draait werkelijk alles om deze twee distillaten. Zeven Nederlandse steden nemen dit jaar deel aan het nieuwe festival en elke locatie wordt omgetoverd tot waar gin & rum paradijs.

Bij binnenkomst krijgen fijnproevers een volwaardig proefglas waarmee zij meer dan 100 verschillende soorten gin en rum onbeperkt kunnen proeven bij de stands van bekende en opkomende nieuwe merken. Naast deze proeverijen doen de bezoekers kennis op tijdens inhoudelijke workshops, maken zij  eigen cocktails én dansen ze op fijne tunes in de silent disco. Ruik, proef én geniet terwijl je geïnspireerd raakt door de verhalen van gepassioneerde distillateurs en bartenders.

Gin & Rum line-up

Gin is populairder dan ooit en rum is sterk in opmars. Dit was volgens medeorganisator van het Gin & Rum Festival, Rick van Bezooijen, reden genoeg om de spirits dit jaar te ‘mixen’ in de line up van het drankfestival: ‘"Met ons festival trekken we – naast de gin drinker - nu ook een nieuwe, steeds groter wordende doelgroep aan: de rum drinker. Rum heeft haar stijging in populariteit te danken aan haar veelzijdigheid; denk aan de mix, in cocktails óf juist een glas pure rum met een ijsklontje. We merken dat ook het verhaal achter gin en rum steeds belangrijker wordt. Om die reden zijn er op onze festivals bijzondere lokale – en nichemerken aanwezig die zowel een feestje voor de mond als voor het oog zijn."

De eerste editie van Gin & Rum Festival belooft een waar gin & rum walhalla te worden. Van zorgeloos paraderen langs indrukwekkende stands van de distillateurs tot je eigen cocktail maken; de bezoekers van het Gin & Rum Festival worden van 15.00 tot 22.00 uur geïnspireerd door échte gin en rum professionals.  

Like a virgin mojito

Zoals de naam doet vermoeden, kom je op het Gin & Rum festival voor de hoofdrolspelers: gin en rum. Uiteraard is er ook gedacht aan de Bob en de bezoekers die deze dag het liefst zónder alcohol beleven. Zo is er keuze uit diverse virgin cocktails, borrelplanken en street food. Even genoeg van het distillaten woordenboek? Een dansje wagen kan in de silent disco waar de dansbare deuntjes door de koptelefoons klinken. De regular tickets zijn online verkrijgbaar voor 26 euro inclusief boekingskosten.

Bijzondere mix op bijzondere locaties

De eerste editie van het Gin & Rum Festival vindt dit jaar plaats op zeven verschillende locaties in Nederland. De aftrap is dit jaar op zaterdag 21 maart in Scheltema Leiden. Daarna volgen de Koepelgevangenis in Breda (28 maart), de Grote Kerk in Den Haag (18 april), Klokgebouw Eindhoven (9 mei), de Werkspoorkathedraal in Utrecht (6 juni), de Cruise Terminal Rotterdam (4 juli) en der Aa-Kerk Groningen (26 september). Elke locatie heeft een authentiek karakter en ligt gunstig in de stad. De entreetickets en tickets voor de workshops zijn verkrijgbaar via ginenrumfestival.nl/tickets/. De workshoptickets zijn inclusief cocktail en kunnen tussen 15.30 en 21.00 elk ander halfuur voor een zacht prijsje worden bijgewoond middels een reservering via de website. De gin workshops starten om 15.30 uur en 18.30 uur en de rum workshops starten om 17.00 uur en 20.00 uur. Entreetickets zijn inclusief glas voor het onbeperkt proeven van gin en rum.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Nice 'n Easy
Ook een sterrenchef gebruikt soms 'convenience'

De kwaliteit van veel ‘gemaksproducten’ is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Toch blijft koken vooral een ambacht. In sterrenrestaurant Basiliek in Harderwijk gaan eigenaar en sterrenchef Rik Jansma en zijn pupil Laurens Samsen het gesprek aan. Convenienceproducten, halffabricate...

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Achtergronden Tech
Horeca gebruikt relatief vaak online platformen

Circa 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het o...

Nice 'n Easy
Hoe kun je controle over F&B bewaren bij meerdere vestigingen?

Een goed draaiende horecazaak is geen garantie op succes bij meerdere vestigingen. De reden is simpel: een topmanager kan niet overal tegelijk zijn. Om de controle te behouden over vitale processen als inkoop, voorraad, productie en foodcost maken multi-unit ondernemingen steeds vaker gebruik van ee...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: