Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt

19 september 2018 | David Bakker

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren over wijn-spijs-combinaties. Het gaat om de praktische toepassing van wijnkennis aan tafel in het restaurant. Het diploma vinoloog/sommelier is onderdeel van de certificering SVH Wijn dat uit drie diploma’s bestaat: SVH Wijn 2, SVH Wijn 3 en SVH Vinoloog/Sommelier.

Het examen SVH Vinoloog/Sommelier is in juni 2018 succesvol afgerond door de twee kandidaten. Voorafgaand aan het examen hebben de kandidaten de opleiding tot SVH Vinoloog/Sommelier gevolgd bij WTOL (Wijntraining Online) Academy. Deze vernieuwde opleiding leidt de kandidaten breed op. De inhoud van de opleiding is afgestemd op het examen SVH Vinoloog/Sommelier. Daarmee word je klaargestoomd om in een breed kader over wijn en spijs advies te kunnen geven. De opleiding besteedt daarom de grootst mogelijke aandacht aan het ontwikkelen en verfijnen van de zintuiglijke eigenschappen. Het hoge inhoudelijke niveau wordt onder anderen gewaarborgd door boegbeelden uit de horeca. Zo worden de lessen voor gastronomie gegeven door SVH Meesterkok Robert Kranenborg. 

Kandidaten kunnen niet zomaar deelnemen aan het examen SVH Vinoloog/Sommelier. Ze kunnen alleen opgaan indien zij beschikken over een SVH Diploma Wijn 3 of een diploma van vergelijkbare waarde. Het is namelijk gericht op aankomend (gastronoom)sommeliers en professionals met enige jaren werkervaring en het bestaat uit drie onderdelen voor theorie en praktijk die afzonderlijk getoetst worden. SVH-directeur Ricardo Eshuis: “SVH maakt al een tijd werk van het aantrekkelijker maken van wijnonderwijs. Onder andere door moderne examens en eigentijdse leermiddelen te ontwikkelen. Onze branche heeft behoefte aan meer vakmensen die wijnkennis en verkooptechnieken kunnen combineren. Opleiders zoals Wijntraining Online dragen daar met mooie opleidingsmethodieken aan bij: een goede mix van online en praktijk.”

Directeur van WTOL Academy | Wijntraining Online, Ruud Weterings voegt hieraan toe: “Vooropgesteld ben ik heel erg trots op onze geslaagde kandidaten. Een SVH Vinoloog/Sommelier opleiding vergt een behoorlijke studie, tijd en doorzettingsvermogen. Je mag jezelf oprecht een wijnexpert noemen. Ook ben ik ongelofelijk blij met de nieuwe SVH structuur in wijnexamens. Met de SVH wijnexamens is het voor het eerst echt mogelijk om opleidingen af te ronden die zijn gericht op het werken met wijn in de horeca: van beginner tot en met Vinoloog/Sommelier.”  

WTOL Academy

Wijntraining kan voor een belangrijk deel online. Het proeftechnische deel moet echt in de praktijk gebeuren. Daar zit voor ons en de student de uitdaging. De leermethode van WTOL is zo ingericht dat online theorie en offline praktijk elkaar in een goede mix versterken. Daarmee voorzien wij in een grote behoefte in de horeca: online leren waarbij medewerkers kort van de werkvloer zijn maar wel goed worden opgeleid en begeleid naar het examen. Opleidingen met digitale leeromgeving, met praktijkgerichte opdrachten, studeren wanneer het voor de leerling uitkomt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column: Het kanten randje van gastvrijheid

“Ah! Ge zijt nen nieuwe zeker, van hier verderop?” zei de man met een vrolijk gezicht tegen me. Ik stond me te vergapen aan de enorme hoeveelheid soorten bier, dat had ik nog nooit gezien. Allemaal verschillende flesjes, met kleurrijke etiketten. De ene nog mooier dan de andere. Het had ...

Nice 'n Easy
Convenience: is het wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, maar ook in het café. Vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en ...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Branded Content Nice 'n Easy
Horeca-hotspot op het Eindhovense Strijp-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Rotterdam
Sfeerhoreca gaat over in The Party Group

In januari dit jaar werd de droom van Olivier van Hoey Smith werkelijkheid: na een jarenlange samenwerking met zakenpartner Chiel Jongejan ging Van Hoey Smith zijn eigen weg onder de naam The Party Group. De ondernemer nam de helft van Sfeerhoreca over en werd zo de trotse eigenaar van De Vrienden L...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: