Dudok Rotterdam wint Beste Praktijkopleider 2018 provincie Zuid-Holland

7 september 2018 | Thijs Jacobs

 

Yukio Motobashi, opleider binnen Café Brasserie Dudok Rotterdam, heeft de prijs voor beste praktijkopleider van mbo-studenten binnen de sector Voedsel, groen en gastvrijheid in provincie Zuid-Holland gewonnen. Dit maakte Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) bekend op 13 juli 2018.

Sinds 2007 leidt Yukio Motobashi medewerkers en mbo-studenten op bij Dudok op de Meent in Rotterdam. Hij heeft een manier van begeleiden ontwikkeld die kan rekenen op breed draagvlak. Hij leert de jongeren kennen en past zijn begeleiding hierop aan. Deze betrokken manier van coachen is o.a. een van de redenen dat Yukio is verkozen tot beste praktijkopleider van Zuid Holland.

Blij verrast

Yukio is blij verrast met de prijs: “Ons doel is zowel het bieden van een ervaring aan studenten, als het ondersteunen in de ontwikkeling van hun karakter. Hierdoor helpen we niet alleen beroepsmatig, maar ook in de persoonlijke ontwikkeling. Wij horen veel verhalen van oud-leerlingen die dankzij een goede stage bij ons zijn doorgestroomd en/of weten wat zij willen bereiken. Het Dudok-team en ik tonen betrokkenheid en solidariteit. Iedereen is anders en heeft een andere begeleiding nodig. Doordat wij ze persoonlijk leren kennen, kunnen wij ook een op maat gemaakte begeleiding geven. Hiernaast zijn wij door onze betrokken manier van coachen en begeleiden van onze mbo-studenten een inspiratie voor onze vaste medewerkers. Die zien immers hoe serieus we de medewerker coachen en welke kansen we bieden als je bereid bent de uitdaging aan te gaan.”

Café Brasserie Dudok is een onderdeel van de Dudok Groep. Dit biedt de leerlingen en werknemers extra kansen en doorgroeimogelijkheden. Dat steeds minder jongeren een (bij)baan zoeken in de horeca is een feit. Yukio zegt hierover: “Dat vinden wij natuurlijk erg jammer. De afgelopen jaren hebben wij veel geïnvesteerd in betrokken samenwerkingen met diverse mbo-opleidingen zoals Zadkine, Mondriaan, Albeda en Horeca Ondernemer Manager Den Haag. Wij willen altijd betrokken blijven bij het opleiden van studenten; niet alleen omdat wij hen wat kunnen meegeven, maar ook omdat zij ons wat teruggeven. We zien de nieuwe trends en ontwikkelingen binnen de horeca. Dit is iets waar onze studenten, die hiervan vaak goed op de hoogte zijn, bij kunnen helpen.”

Erkenning

Dudok heeft de ambitie om ook landelijk de erkenning te krijgen. Sinds de invoering van de onderscheiding ‘beste leerbedrijf/praktijkopleider’ is deze nog nooit op landelijk niveau naar een horecabedrijf gegaan. “We zouden het erg tof vinden als Dudok als eerste deze naam mag dragen binnen de horecabranche. De onderscheiding van ‘beste praktijkopleider Zuid Holland’ komt, als het aan mij ligt, toe aan het hele team waarmee ik werk. Het waarborgen van de gedane investeringen en de natuurlijk synergie in het team zijn de benodigde grondstoffen voor het verder kunnen blijven ontwikkelen. We richten ons dan ook vol goede moed op volgend jaar.”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Amsterdam
Ministerie sluit horecazaken vanwege arbeidsmarktfraude

Vervalsing van loonstroken, het tewerkstellen van vreemdelingen zonder vergunning, sjoemelen met arbeidstijden en onderbetaling. De Inspectie SZW constateerde deze overtredingen bij diverse horecaondernemingen in de Amsterdamse binnenstad. Ook bij hercontroles bleek er geen verbetering te zijn. In s...

Bier
Nick Driehuis tapt mooiste biertjes van Noord-Holland

De best getapte biertjes van de regio Noord Holland worden getapt in Aalsmeer. Barman Nick Driehuis van The Beach won maandag 12 november de regionale tapwedstrijd in de Brafoer in Beverwijk. Van de 66 deelnemers was Nick Driehuis met een score van 178 punten de absolute winnaar. Hij tapte goed, ...

Columns
Column: Hoe zorg je dat je ambitie geen droom blijft?

Tuurlijk heb jij ambities. Elke ondernemer heeft die toch? Want je wilt groeien en je bedrijf continu verbeteren. Meer omzetten en meer overhouden. Meer vrije tijd en toch goed bezig zijn met je bedrijf. 'Ah’s en Oh’s' krijgen als mensen bij je binnenstappen en komen genieten. ...

Achtergronden
Feestdagen in de horeca, wees voorbereid!

De welbekende feestmaand is aanstaande. December is de maand waarin we Sinterklaas en Kerst vieren, maar wist je dat midwinter op 21 december valt, dat het WK Hockey wordt gespeeld en ook het EK handbal voor vrouwen op het programma staat? Goed om te weten. Al deze data vind je in de HorecaMarket...

Awards Onderwijs
Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

Op woensdag 7 november heeft SVH de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekendgemaakt. Nadat de nominatieronde op vrijdag 12 oktober werd gesloten, hebben leerlingen, docenten en leermeesters hun leerbedrijven kunnen beoordelen tijdens de beoordelingsronde. De tien hoogst geëindigd...

Amsterdam Overheid
Amsterdam gaat strijd aan tegen crimineel geld in de horeca

De gemeente Amsterdam heeft samen met andere overheidsinstanties een manier gevonden om crimineel geld te weren uit de horeca. De rechter heeft ingestemd met 'omkering van de bewijslast', waardoor ondernemers aan moeten tonen dat hun kapitaal legitiem is. Dit was eerder niet het geval, ee...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: