Dudok Rotterdam wint Beste Praktijkopleider 2018 provincie Zuid-Holland

7 september 2018 | Thijs Jacobs

 

Yukio Motobashi, opleider binnen Café Brasserie Dudok Rotterdam, heeft de prijs voor beste praktijkopleider van mbo-studenten binnen de sector Voedsel, groen en gastvrijheid in provincie Zuid-Holland gewonnen. Dit maakte Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) bekend op 13 juli 2018.

Sinds 2007 leidt Yukio Motobashi medewerkers en mbo-studenten op bij Dudok op de Meent in Rotterdam. Hij heeft een manier van begeleiden ontwikkeld die kan rekenen op breed draagvlak. Hij leert de jongeren kennen en past zijn begeleiding hierop aan. Deze betrokken manier van coachen is o.a. een van de redenen dat Yukio is verkozen tot beste praktijkopleider van Zuid Holland.

Blij verrast

Yukio is blij verrast met de prijs: “Ons doel is zowel het bieden van een ervaring aan studenten, als het ondersteunen in de ontwikkeling van hun karakter. Hierdoor helpen we niet alleen beroepsmatig, maar ook in de persoonlijke ontwikkeling. Wij horen veel verhalen van oud-leerlingen die dankzij een goede stage bij ons zijn doorgestroomd en/of weten wat zij willen bereiken. Het Dudok-team en ik tonen betrokkenheid en solidariteit. Iedereen is anders en heeft een andere begeleiding nodig. Doordat wij ze persoonlijk leren kennen, kunnen wij ook een op maat gemaakte begeleiding geven. Hiernaast zijn wij door onze betrokken manier van coachen en begeleiden van onze mbo-studenten een inspiratie voor onze vaste medewerkers. Die zien immers hoe serieus we de medewerker coachen en welke kansen we bieden als je bereid bent de uitdaging aan te gaan.”

Café Brasserie Dudok is een onderdeel van de Dudok Groep. Dit biedt de leerlingen en werknemers extra kansen en doorgroeimogelijkheden. Dat steeds minder jongeren een (bij)baan zoeken in de horeca is een feit. Yukio zegt hierover: “Dat vinden wij natuurlijk erg jammer. De afgelopen jaren hebben wij veel geïnvesteerd in betrokken samenwerkingen met diverse mbo-opleidingen zoals Zadkine, Mondriaan, Albeda en Horeca Ondernemer Manager Den Haag. Wij willen altijd betrokken blijven bij het opleiden van studenten; niet alleen omdat wij hen wat kunnen meegeven, maar ook omdat zij ons wat teruggeven. We zien de nieuwe trends en ontwikkelingen binnen de horeca. Dit is iets waar onze studenten, die hiervan vaak goed op de hoogte zijn, bij kunnen helpen.”

Erkenning

Dudok heeft de ambitie om ook landelijk de erkenning te krijgen. Sinds de invoering van de onderscheiding ‘beste leerbedrijf/praktijkopleider’ is deze nog nooit op landelijk niveau naar een horecabedrijf gegaan. “We zouden het erg tof vinden als Dudok als eerste deze naam mag dragen binnen de horecabranche. De onderscheiding van ‘beste praktijkopleider Zuid Holland’ komt, als het aan mij ligt, toe aan het hele team waarmee ik werk. Het waarborgen van de gedane investeringen en de natuurlijk synergie in het team zijn de benodigde grondstoffen voor het verder kunnen blijven ontwikkelen. We richten ons dan ook vol goede moed op volgend jaar.”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe...

Awards
De winnaars van Gaia Green Awards zijn...

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 18 september voor de derde keer de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft ambassadeur Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) in de catego...

Wijn
Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren o...

Events Marketing
Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak

De Formule 1 is in Nederland ongekend populair, mede door de geweldige prestaties van Max Verstappen. Ook in jouw horecazaak kun je profiteren van dit succes door de races uit te zenden. Maak er een Formule 1-ochtend of -avond van en verzin een speciale actie, zoals het serveren van oranje bitterbal...

Achtergronden
Training: hoe maak je jouw horecazaak onderscheidend?

Wat maakt een horecaconcept succesvol? En hoe voorkom je dat je concept blijft steken in de middenmoot? In deze training (15 oktober, in Bunnik) gaan wij het hebben over de, voor velen ontastbare, aspecten die een concept tot een succes maken. Wij leggen uit hoe je het DNA en de werkelijke kernwaard...

Bier Achtergronden
Affligem introduceert Patersvat in Nederlandse horecazaken

Affligem introduceert Affligem Patersvat in Nederland. Voor het eerst zal er een gelimiteerde editie beschikbaar zijn tot het einde van het jaar, exclusief voor ongeveer 1000 horecazaken in Nederland. Het eerste glas zal 14 september worden getapt in de Foodhallen in Amsterdam. Smaak ‘Af...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: