Dranken: hot or not in 2014

14 december 2013 |
Dranken: hot or not in 2014<

Het einde van het jaar nadert. De tijd van lijstjes en trends is aangebroken. De redactie zet voor u de top-10 van dranktrends op een rij. Geen zweverig gedoe, maar gewoon op basis van
wat er vorig jaar veel is besteld in de horeca.

Alcohol is een 'no no'
Opvallend is dat sterke en dure alcoholische dranken aan terrein verliezen. Gezond eten en drinken was al een hoofdtrend en zal dat ook volgend jaar blijven, zo is de verwachting. 'Simpele' bubbels en koffie en thee behouden hun opmars.

DRINKS HOT:
1. Speciale bieren (trappist, hommelbier, lokaal bier)
2. Cava
3. Speciale theesoorten en varianten (Darjeeling, lapsang sushong, chai)
4. Koffiespecialiteiten (cappuccino, Vienna, goede espresso)
5. Prosecco
6. Kruidenthee en infusies
7. Plat water
8. Niet alcoholische dranken bij maaltijd
9. Cola light
10. Iced tea

DRINKS NOT:
1. Digestief
2. Likeur
3. Gedestilleerde dranken
4. Wijn van de kaart
5. Alcoholische drank bij maaltijd
6. Witbier
7. Sherry
8. Champagne
9. Alcoholvrij bier
10. Water met smaakje

De HOT en NOT lijsten zijn samengesteld op basis van de uitkomsten uit het F&B Trendonderzoek 2013 dat QReactiv onlangs deed samen met Horeca Revue, Horeca Expo en Plantijnhogeschool. 700 respondenten uit België werd gevraagd naar hun koopgedrag in cafés, restaurants, hotels, etc.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Bier
Bierfans halen abdijbier persoonlijk op

Zondag 1 december 2019 was de introductie en ophaaldag van de éérste Vatgerijpte Speciale Editie. Dit vatgerijpte nieuwe bier werd natuurlijk op de Abdij van Berne geïntroduceerd. Eeuwen geleden rijpte het bier van de abdij ook altijd op eikenhouten vaten. Het werd door de bierbe...

Awards Bier
Scheldebrouwerij pakt weer goud

Bij de prestigieuze Brussels Beer Challenge heeft de blonde Strandgaper van Scheldebrouwerij voor de tweede keer dit jaar hoge ogen gegooid. Na in augustus al als ‘Belgian Country Winner’ uit de bus te komen bij de World Beer Awards in Londen staat hun ‘Golden Ale’ voor de tw...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Opening Den Haag
Nieuwe hotspot op het Kurhausplein officieel geopend 

Restaurant Blaze & Co is dit weekend feestelijk geopend. Ruim 100 genodigden genoten van signature Blaze Bites en luisterden naar het eerste optreden van Blaze of Glory - de huisband onder leiding van Emanuel Assies. Het interieur is kleurrijk en geïnspireerd op tatoeages. Dit komt terug...

Awards Bier
Bierspecialist Richard Moerkerk: Award winner en nieuwe columnist

De Alkmaarse Richard Moerkerk van Proeflokaal De Boom is de allereerste Bierspecialist in de horeca. Hij ontving in theater Amsterdam de Entree Award. Daarnaast is Richard de nieuw, vaste columnist van De Cafékrant. Richard zal maandelijks met zijn inhoudelijke columns de caféonderneme...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: