Doneert u uw fooi?

12 mei 2014 |
Doneert u uw fooi?<

Aankomende zaterdag kan men uitgaan voor het goede doel. Op 17 mei staan Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht,
Wageningen en Zwolle geheel in het teken van de tiende Nacht van de Fooi. In Tilburg kan je al donderdag 15 mei terecht. Tijdens deze dag en nacht doneren een recordaantal van 450 horecagelegenheden hun fooi aan vijf kleinschalige en duurzame projecten in ontwikkelingslanden onder het motto ´Keep the change, Change the world´.

Ontwikkelingssamenwerking
De opbrengst wordt verdubbeld door de partner Impulsis, ondersteuner van particuliere initiatieven. Naast geld inzamelen voor de ontwikkelingsprojecten, wil Nacht van de Fooi ontwikkelingssamenwerking op een positieve manier onder de aandacht brengen bij het uitgaande publiek.

Opening in Leiden
De landelijke opening zal dit jaar plaatsvinden in Leiden. In de Hartebrugkerk wordt een expositie gehouden met werken van Fred Mutebi, een kunstenaar die is aangesloten bij Kinderen van Uganda. Met de opening van deze expositie om 10.00 wordt het startsein gegeven voor Nacht van de Fooi 2014. In Utrecht opent de nieuwbakken burgemeester Jan van Zanen om 12.00 de Utrechtse editie op het Domplein. De hele dag zijn hier optredens van verschillende artiesten, waaronder Kletsmajoor. Ook in Amsterdam wordt een evenement georganiseerd bij Studio/K op het Timorplein. Hier treedt onder andere de winnaar op van het Amsterdams Studenten Festival. In Wageningen, waar Nacht van de Fooi voor de eerste keer plaatsvindt, zijn de hele dag optredens in verschillende deelnemende horecagelegenheden en is er ’s avonds een kroegentocht. Voor ieder wat wils.

Nacht van de Fooi is een studenteninitiatief dat kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten ondersteunt.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Video
Video: spoken nemen café over

In dit café in Nottingham, dat ook nog eens op een oud gevangenisterrein staat, waren geesten rond. En dat terwijl Halloween aanstaande is. De eigenaar van de bar besloot de videobeelden eens goed te bekijken toen er op een dag flessen en eten op de vloer werden aangetroffen. De avond ervo...

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: