Dit zijn de kanshebbers op een Horecava Innovation Award 2014

18 december 2013 |
Dit zijn de kanshebbers op een Horecava Innovation Award 2014<

Uit 118 inzendingen heeft de jury van de Horecava Innovation Award 2014 zestien innovaties genomineerd. Verrassende producten en
diensten, vaak met een hoog duurzaamheidsgehalte, die de ondernemer in staat stellen zijn omzet te verhogen; iets waar iedere horecaonderneming naar op zoek is in deze uitdagende tijden.

Bekendmaking winnaars
Alle nominaties zijn te bewonderen op de themawereld INNOVEER! tijdens de komende Horecava, van 13 tot en met 16 januari 2014 in Amsterdam RAI. Maandag 13 januari worden de categoriewinnaars bekend gemaakt en wordt de Horecava Innovation Award uitgereikt aan de overall winnaar.

Duurzaam produceren
Genomineerd zijn zestien nieuwe producten, praktische- en servicegerichte concepten die op basis van de laatste technologie tegemoet komen aan de huidige wensen van de gast. Opvallend, soms verbazingwekkend eenvoudig, is dat ze in spelen op de behoefte aan vers en gezond. Duurzaamheid is daarbij de norm; produceren voor het heden, zonder de behoeften van toekomstige generaties in gevaar te brengen.

Toetsing
De 18 man sterke deskundige vakjury toetst onder meer in hoeverre de innovaties kansen bieden om efficiënter te werken, de kwaliteit te verbeteren of om meer beleving te creëren. De categorieën waarin wordt beoordeeld zijn Food & Beverage, Interior & Design, Equipment & Services en Concepts & Co-Creation. De competitie om de Horecava Innovation Award staat open voor alle fabrikanten en leveranciers, dus niet alleen voor exposanten.

Nominaties Horecava Innovation Award 2014

+Categorie Food & Beverage+
Flammkuchen, flinterdunne hartige plaatkoek, Flammkuchen Nederland, Rotterdam
Bionade Bio Cola, biologische cola, 50% minder suiker, 2food, Amersfoort
Bubblefroot, milkshake met smaakbolletjes, Foodkitchen, Zevenbergen
Verse kruiden infusions, verse kruiden voor thee, Koppert Cress, Monster

+Categorie Interior & Design+
PhoneBob, mobiele telefoon oplader, NBMI-Medialine, Deurne
Infrarood verwarmingspanelen, warmtegevend kunstwerk, Infralia, Wevelgem (B)
Airblade Tapkraan, kraan en handendroger ineen, Dyson Nederland, Amsterdam
Illuminated Water, flesjes water met ingebouwde led verlichting, Leroy Import Export, Vugt

+Categorie Equipment & Services+
Chargebar, oplaadkiosk voor mobiele telefoons, Chargebar, Tilburg
Oakyapp, web-app voor hotels, Oaky BV, Amsterdam
Mobiele bordenwarmer, LuJaBa, Ede
Gastologie bordspel, bordspel rond gastvrijheid, Sok Organiseert, Nijmegen

+Categorie Concepts & Co-Creation+
Ecodish, vaatwasmiddel 100% veilig voor mens en dier, Ecodish Greenovations, Oldenzaal
Ice Pan, concept voor live ijsbereiding op locatie, Miracle Ice, Alkmaar
Kromkommer, concept rond gekke groenten, Kromkommer BV, Rotterdam
The living menu, layar toepassing voor menukaarten, Hospitality people, Venlo

Karel de Vos Award
Ook komende editie zal de Karel de Vos Award weer worden uitgereikt. Deze prijs is een eerbetoon aan de vorig jaar overleden initiatiefnemer en drijvende kracht achter de Horecava Innovation Award. Hij gaat naar de meest gastgerichte innovatie, die de horecaondernemer ondersteunt in zijn bedrijfsvoering en wordt geproduceerd met respect voor mens, dier en planeet.

Publieksprijs
Het publiek kan ook een stem uitbrengen op haar favoriete innovatie. Dit gebeurt via de website en tijdens de Horevaca. De publiekswinnaar wordt donderdag 16 januari, op de laatste beursdag, bekend gemaakt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Bier Brouwerijen
Vier brouwerijen sluiten zich aan bij Nederlandse Brouwers

Brouwerij Two Chefs Brewing, Kompaan Dutch Craft Beer Company, Brouwerij Noordt en Brouwerij Duvel Moortgat Nederland zijn per februari 2020 lid bij Nederlandse Brouwers. Hiermee telt de vereniging Nederlandse Brouwers voortaan veertien leden, die samen ruim 95 procent van de bierproductie in Nederl...

PUZO bar opent haar deuren in Amsterdam

PUZO maakt uitsluitend gebruik van duurzame producten van hoogstaande kwaliteit. Geen junkfood, maar fusion recepten bereid met natuurlijke ingrediënten. Zo puur mogelijk, zonder onnodige extra’s. Goed voor jou en de wereld om je heen. PUZO’s zijn driehoekige rijstpakketjes met daa...

Columns Bier
Column Richard Moerkerk: Vader Jacob ...

Het mooie aan bier is dat het verweven zit in veel van ons dagelijks leven. Bijvoorbeeld in (straat)namen, kinderliedjes of uitdrukkingen in de Nederlandse taal. Metten zijn ochtendgebeden van monniken. Het woord stamt af van het Latijnse matutinus, dat ‘ochtend’ betekend. De metten z...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Events Brouwerijen
Heineken terug als hoofdsponsor van SAIL

Heineken verbindt zich als hoofdsponsor aan de jubileumeditie van SAIL, van 12 tot en met 16 augustus voor de 10e keer in Amsterdam. De brouwer was in 1975 al betrokken bij de start van SAIL, toen vanwege het 700-jarig bestaan van Amsterdam. Als Nederlands icoon met de wortels in Amsterdam wil Heine...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: