Dit zijn de 10 best gelezen artikelen van 2014

31 december 2014 |
Dit zijn de 10 best gelezen artikelen van 2014<

Het jaar 2014 is bijna voorbij! Een mooi moment om terug te blikken. Met trots presenteren we je dan ook de 10 best gelezen artikelen van 2014.
Beleef het jaar in een notendop en laat 2014 nog één keer de revue passeren.

1. Biertje weggeven zou ik niet doen
De columns van redacteur Thijs Jacobs zijn erg populair. Zoals deze column over het weggeven van een biertje. Klik hier voor het volledige artikel.
2. Asbak weer op tafel
Ook in april werd de column van Thijs heel erg goed gelezen. Dit keer schreef hij over het rookverbod. Klik hier voor het volledige artikel.
3. Licentieplicht Videma onder vuur
Het WK in juni was een topperiode voor de Nederlandse cafés. De Videma wilde echter boetes uitdelen voor cafés die de wedstrijden zonder licentie vertoonden. Klik hier voor het volledige artikel.
4. BTW in de horeca
Het berekenen van BTW is een belangrijk item voor caféhouders. Een artikel uit 2013 blijft hierdoor ook in 2014 in de top 10 staan. Klik hier voor het volledige artikel.
5. Roken ondanks rookverbod
Het rookverbod blijft ook in 2014 de gemoederen bezighouden. Het roken van een waterpijp in een café mag namelijk nog wel, zo blijkt in maart. Klik hier voor het volledige artikel.
6. Mixx neemt afscheid met Snoop Dogg
In augustus sluit discotheek Mixx in Kerkrade. Niemand minder dan rapper Snoop Dogg zal de deuren sluiten. Klik hier voor het volledige artikel.
7. Chupitos shooter bar Utrecht opent deuren
Na Amsterdam en Groningen krijgt ook de Domstad in juli een Chupitos Shooter Bar. Klik hier voor het volledige artikel.
8. Belasting op onkostenvergoedingen
In juli kondigden we een seminar aan waarbij twee deskundigen op het gebied van loonbelasting en arbeidsrecht ondernemers alle uitleg over dit onderwerp gaven. Klik hier voor het volledige artikel.
9. Bier met espresso bij talud9
In Utrecht lanceerde Wouter Verwer van wijn- en koffiebar Talud9 in maart een eigen bier. Klik hier voor het volledige artikel.
10. Britse pub met uitsterven bedreigd
Ook in België hebben de kroegen het zwaar. Niet alleen het bruine café, maar ook de Britse pub wordt met uitsterven bedreigd, zo meldden we in december. Klik "hier":http://www.decafekrant.nl/nieuws/briste-pub-met-uitsterven-bedreigd-13523/ voor het volledige artikel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Drinks Events
Jeneverfestival keert terug in jeneverhoofdstad Schiedam

De kogel is door de kerk: het Nederlands Jeneverfestival is terug van weggeweest. Op zaterdag 14 en zondag 15 september organiseert het Nationaal Jenevermuseum Schiedam het Nederlands Jeneverfestival. Na de spontane terugkeer van jenever op de menukaart van geprezen bartenders in Nederland, verwacht...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Awards Bier
Het beste bier ter wereld komt uit Nederland!

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is tijdens de prestigieuze World Beer Awards – het WK voor bier – verkozen tot het beste bier ter wereld in de categorie ‘World's Best Flavoured Wood Aged’. Daarnaast heeft een ander bier uit de Vatgerijpt serie, Vatgerijpt Hoogh...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: