Dit zijn de 10 best gelezen artikelen van 2014

31 december 2014 |
Dit zijn de 10 best gelezen artikelen van 2014<

Het jaar 2014 is bijna voorbij! Een mooi moment om terug te blikken. Met trots presenteren we je dan ook de 10 best gelezen artikelen van 2014.
Beleef het jaar in een notendop en laat 2014 nog één keer de revue passeren.

1. Biertje weggeven zou ik niet doen
De columns van redacteur Thijs Jacobs zijn erg populair. Zoals deze column over het weggeven van een biertje. Klik hier voor het volledige artikel.
2. Asbak weer op tafel
Ook in april werd de column van Thijs heel erg goed gelezen. Dit keer schreef hij over het rookverbod. Klik hier voor het volledige artikel.
3. Licentieplicht Videma onder vuur
Het WK in juni was een topperiode voor de Nederlandse cafés. De Videma wilde echter boetes uitdelen voor cafés die de wedstrijden zonder licentie vertoonden. Klik hier voor het volledige artikel.
4. BTW in de horeca
Het berekenen van BTW is een belangrijk item voor caféhouders. Een artikel uit 2013 blijft hierdoor ook in 2014 in de top 10 staan. Klik hier voor het volledige artikel.
5. Roken ondanks rookverbod
Het rookverbod blijft ook in 2014 de gemoederen bezighouden. Het roken van een waterpijp in een café mag namelijk nog wel, zo blijkt in maart. Klik hier voor het volledige artikel.
6. Mixx neemt afscheid met Snoop Dogg
In augustus sluit discotheek Mixx in Kerkrade. Niemand minder dan rapper Snoop Dogg zal de deuren sluiten. Klik hier voor het volledige artikel.
7. Chupitos shooter bar Utrecht opent deuren
Na Amsterdam en Groningen krijgt ook de Domstad in juli een Chupitos Shooter Bar. Klik hier voor het volledige artikel.
8. Belasting op onkostenvergoedingen
In juli kondigden we een seminar aan waarbij twee deskundigen op het gebied van loonbelasting en arbeidsrecht ondernemers alle uitleg over dit onderwerp gaven. Klik hier voor het volledige artikel.
9. Bier met espresso bij talud9
In Utrecht lanceerde Wouter Verwer van wijn- en koffiebar Talud9 in maart een eigen bier. Klik hier voor het volledige artikel.
10. Britse pub met uitsterven bedreigd
Ook in België hebben de kroegen het zwaar. Niet alleen het bruine café, maar ook de Britse pub wordt met uitsterven bedreigd, zo meldden we in december. Klik "hier":http://www.decafekrant.nl/nieuws/briste-pub-met-uitsterven-bedreigd-13523/ voor het volledige artikel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Café
Drachtster Kafee 8 uitgeroepen tot het Café van het jaar 2020 

Het Drachtster café Kafee 8 is maandag 20 januari 2020 uitgeroepen tot het Café van het jaar 2020. De uitreiking was in Studio’s Aalsmeer. Eind vorig jaar was het café al uitgeroepen tot beste café van Smallingerland en Friesland, daar kwam maandag de landelijke pri...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Bier Rotterdam
Stadshaven Brouwerij Rotterdam opent eind 2020

Stedelijke herontwikkeling in Merwe-Vierhavens (M4H Rotterdam) maakt de komst van Stadshaven Brouwerij Rotterdam met restaurant mogelijk. De brouwerij wordt gerealiseerd in een voormalige havenloods aan de Merwehaven. De horeca op locatie wordt geëxploiteerd door de Bierfabriek. Gemeente Rot...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

Ondernemen
Mis geen extra omzet: download de HorecaMarketingKalender

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2020 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: