Dit jaar bier bij het kerstdiner?

27 november 2014
Dit jaar bier bij het kerstdiner?

Volgens biersommelier en zytholoog Fiona de Lange en chefkok Jo Vaessen geeft bier veel meer smaak bij het diner dan wijn. Dit stelt
het tweetal in het gisteren gelanceerde boek ‘Bier & Spijs’ Het is het eerste bier en spijs boek op Nederlandse bodem waarin alleen Nederlandse speciaalbieren bij gerechten gecombineerd worden.

*Onbekend maakt onbemind*
Het aantal Nederlandse brouwerijen groeit explosief tot inmiddels al ruim 250. Al deze speciaalbieren van kleine en grote brouwerijen passen uitstekend bij een feestelijk menu door de uiteenlopende smaken van zoet, zuur, bitter tot kruidig of een combinatie daarvan. De onbekendheid met goede bier-spijscombinatie zorgt ervoor dat vaak een veilige wijnkeuze wordt gemaakt. Internationaal biersommelier en zytholoog Fiona de Lange: "Eeuwig zonde, omdat bier bij het gerecht voor een ware smaakexplosie zorgt. Als je maar de goede combinatie maakt. Met een aantal goede tips kom je heel ver. Als de bierdrinker wel nadenkt over bier en spijs, dan is vreemd genoeg vaak de eerste keuze een Belgisch bier. En dat terwijl al die Nederlandse brouwerijen zoveel mooie bieren brouwen."

*Bier en Spijs van Nederlandse bodem*
Jo Vaessen, chefkok van Restaurant Dwars: "Ruim een jaar geleden startte ik met mijn restaurant in Amsterdam met als centraal punt bier en spijs van Nederlandse bodem. Het bereiden van biologische en eerlijke gerechten geeft door de combinatie met de honderden bieren van eigen bodem een waanzinnige smaakexplosie. Inmiddels ontdekken steeds meer Nederlandse, maar ook internationale bierliefhebbers dit. Een boek met inspirerende recepten gecombineerd met een Nederlands bier bestond gek genoeg nog niet. Door 70 recepten met steeds een ander speciaalbier te combineren heeft de bierliefhebber niet alleen een handzaam boek te pakken over hoe je bier en spijs combineert, maar ook een mooi overzicht van kwalitatief goede bieren van eigen bodem."

"*Meer lezen over bier? Klik hier!*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=bier&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws