Dit is het duurste rundvlees ter wereld

29 december 2015 |
Dit is het duurste rundvlees ter wereld<

De vintage steak van Polmard is volgens de kenners het duurste stukje rundvlees ter wereld. Voor een steak van rond de eeuwwisseling leg
je bijvoorbeeld al zo’n 3000 euro neer.

Hibernation
De Franse familie Polmard heeft een manier gevonden waarop het vlees voor onbepaalde tijd kan worden bewaard, een proces dat hibernation wordt genoemd. Hierbij wordt koude lucht met snelheden van 120 kilometer per uur tegen het rundvlees aangeblazen bij een temperatuur van -43 graden Celsius. De opmerkelijke methode om het vlees mee te rijpen werd in 1990 bedacht door de opa van Alexandre.

Topchefs
Slechts een aantal topchefs heeft het privilege om het Polmard vlees te mogen gebruiken. Onlangs serveerde het Hongkongse tweesterrenrestaurant Caprice een zevengangenlunch waarin het Polmard vlees uit 2000 de onbetwiste favoriet bleek.

Praten met koeien
Het vlees an sich is al bijzonder omdat het van speciale Blonde d’Aquitaine koeien komt die in het noorden van Frankrijk worden gefokt door de familie. Alexandre zou regelmatig tegen de koeien praten en ervoor zorgen dat ze zo min mogelijk stres ervaren, dat gaat immers ten koste van de kwaliteit van het vlees.

Kijk voor meer informatie op de site van de familie Polmard.
Christel Tuin




Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks
Dit wist je (nog) niet over grappa

Grappa is een Italiaanse gedistilleerde drank, vervaardigd uit de restanten van de druiven na de wijnbereiding. De schillen en de pitten van de druiven (pulp) vormen de basis van grappa. Vroeger gold het als een economische manier om alles uit de wijnproductie te halen, tegenwoordig is het een delic...

Opening Rotterdam
[FOTO'S] Is dit de gaafste horecahotspot van Rotterdam?

Één plek waar je terecht kunt voor een tal van uiteenlopende culturen, thema's en smaken. Midden in het centrum van Rotterdam opende café DoDo haar imposante deuren voor publiek. Met maar liefst 220 zitplaatsen verdeeld over 7 uiteenlopende wereldse themaruimtes, belooft dez...

Café Achtergronden
Café De Singel (Zwolle) staat te koop

Eén van de bekendste cafés van Zwolle, Café De Singel, staat in de verkoop. De kroeg is eveneens een muziekpodium en verschillende beroemde muzikanten zetten er hun eerste stappen op het podium, zoals Miss Montreal, Bertolf en Typhoon. De liveoptredens maakten van dit café...

Wet- en regelgeving
Handhaving verbod rookruimtes horeca vanaf 1 april 2020

Vanaf 1 april 2020 zal het verbod op rookruimtes in de horeca worden gehandhaafd. Eind september werden in een uitspraak van de Hoge Raad al deze rookruimtes per direct verboden. De komende tijd kunnen horecaondernemers zich voorbereiden en heeft de NVWA de tijd om het toezicht in te richten. Blo...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: