Dit café is mogelijk de beste werkgever van Nederland

28 januari 2019 | Thijs Jacobs

De medewerkers van Nederland hebben gesproken. Zij riepen deze organisaties uit tot de Beste Werkgever per branche van 2018-2019. Dat heeft Effectory bekend gemaakt op basis van haar jaarlijkse Beste Werkgevers onderzoek.

Dit zijn de Beste Werkgevers per branche:

Profit: vanHaren, Den Hartogh, Peijnenburg, Daan, De Groot Vroomshop, Megagroup, Café de Paus, URENCO, Vanderlande, Visser & Visser, ZLM Verzekeringen, Wortell.

Non-Profit: Ministerie van Buitenlandse Zaken, Domijn, Gemeente Rhenen, Hoornbeeck College, Naktuinbouw.

Zorg: Frankelandgroep, Kinderopvang Humanitas, LEVANTOgroep, Wilhelmina Kinderziekenhuis Assen, Odion, SMO Verdihuis.

In het Beste Werkgeversonderzoek beoordeelden bijna 450.000 medewerkers hun werkgever. De best scorende organisaties zijn het afgelopen jaar beloond met het ‘Beste Werkgevers Keurmerk’: Nederlands grootste, onafhankelijke keurmerk voor goed werkgeverschap. Eerlijk, gratis en alleen te verdienen door een goede beoordeling van je eigen mensen. De winnaars per branche mogen zich nu een jaar lang ‘Beste Werkgever 2018-2019’ noemen. Op donderdag 7 maart kiest Effectory uit alle branchewinnaars wie de Beste Werkgever van heel Nederland is.

Het recept voor goed werkgeverschap

De winnaars van 2018-2019 blinken op diverse gebieden uit. Zo scoort de profit sector met name goed op klantgerichtheid, zij zetten de klant op één. Beste Werkgevers scoren op dit gebied een 8,0, ten opzichte van een 7,1 bij organisaties zonder keurmerk. De non-profit sector piekt op verloopbestendigheid. Beste Werkgevers scoren een 8,4 op dit onderwerp, ten opzichte van een 7,2 bij organisaties zonder keurmerk. Medewerkers willen hier dus graag blijven werken. De zorgsector blinkt juist weer uit in bevlogenheid, deze medewerkers doen hun werk met passie. Beste Werkgevers in de zorg scoren hier een 8,4 op, bij organisaties zonder keurmerk is dit een 7.

Over het algemeen nemen de Beste Werkgevers in alle branches de mening van hun mensen serieus, vragen zij naar hun ideeën en gebruiken die om hun organisatie continu te verbeteren. Hier is het volgens de ervaringsdeskundigen prettig werken. Dat maakt hen een van de Beste Werkgevers van 2018-2019!

7 maart: bekendmaking landelijke winnaar

Alle branchewinnaars zijn uitgenodigd voor het Beste Werkgevers diner op donderdag 7 maart. Tijdens dit diner maakt Effectory bekend wie van de branchewinnaars de hoogste score heeft gekregen en dus de Beste Werkgever van Nederland is.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

Achtergronden
Juni-editie: de beste strandtent van Nederland, op bezoek bij een eetcafé en meer

Met de juni-editie van De CaféKrant hoef je je geen moment te vervelen. We gingen immers op bezoek bij de mooiste strandtent van Nederland (Strandpaviljoen De Staat, Scheveningen), bezochten Eetcafé 't Draeckje in Amersfoort, achterhaalden hoe het werkt in een café waar gast...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Food trends
De culinaire trends van het moment 

Wat prikt Nederland de komende tijd op zijn vork? Bij welke keukens schuiven we dit keer aan? TheFork dook – in de aanloop naar TheFork Restaurants Awards - in de lekkerste materie. Het culinaire platform analyseerde de 31 favoriete restaurants van topchefs en vond vier trends om van te gaan w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: