Dirk Beljaarts naar voren geschoven als minister van Economische Zaken

Auteur: redactie
Personalia Overheid 12 juni 2024
Dirk Beljaarts naar voren geschoven als minister van Economische Zaken

Dirk Beljaarts wordt mogelijk de nieuwe minister van Economische Zaken, zo weten onder meer De Telegraaf en de NOS woensdagmiddag te melden. Op basis van 'Haagse bronnen' wordt bericht dat de voormalig algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland door de PVV als kandidaat-minister naar voren is geschoven.

Beljaarts vertrok onlangs als algemeen directeur van KHN. Destijds wilde hij nog niets kwijt over een eventuele vervolgstap: “Na deze intensieve jaren is het goed om iets nieuws te gaan doen, met nieuwe energie”, meldde hij wel aan Hospitality Management.

Die nieuwe stap wordt dus mogelijk een ministerspost in het nieuw te vormen kabinet. Beljaarts zelf wil de geruchten woensdag tegenover De Telegraaf ontkennen nog bevestigen: “U overvalt mij er een beetje mee, maar ik heb niks te melden”, tekent de krant op.

Beljaarts was in totaal vijf jaar algemeen directeur van KHN. Daarvoor maakte hij vier jaar deel uit van het landelijk bestuur van de branchevereniging. Beljaarts heeft een verleden in de hotellerie: na de Hotel Management School Maastricht was hij onder meer general manager bij een aantal Golden Tulip Hotels. Ook werkte hij bij het art’otel en was hij voordat hij aan de slag ging als algemeen directeur van KHN de general manager van Novotel Amsterdam City.

Gedurende zijn periode bij KHN vervulde hij eveneens een aantal nevenfuncties. Beljaarts was onder meer lid van de Sociaal-Economische Raad en hij is honorair consul van Hongarije.

Fotografie: Bianca Blokland

Overig nieuws