Deze 5 Nederlandse bars staan in Top 500 Bars

Auteur: Redactie
Awards 15 november 2023
Deze 5 Nederlandse bars staan in Top 500 Bars

In het hartje van Parijs werd 12 november de beste 100 bars ter wereld door 'Top 500 Bars' benoemd. Opvallend is te noemen dat Nederland het als cocktailland internationaal steeds beter doet.

Dit jaar staan maar liefst vijf Nederlandse cocktailbars in de top 500 van beste bars ter wereld. De uitschieter in positieve zin is Flying Dutchmen Cocktails, gelegen in het Amsterdamse Odeon gebouw, met een notering op nummer 63. De afgelopen jaren stond Flying Dutchmen Cocktails steeds als hoogst gewaardeerde Nederlandse bar in de lijst, en bevonden zij zich vorig jaar op de 80e plek. Een mooie stijging in 2023 naar de 63e plek, wat de hoogste notering ooit behaald is door een Nederlandse bar in de prestigieuze Top 500 Bars lijst. In totaal staan er 500 cocktailbars in de lijst, verdeeld over 53 landen en 6 continenten. Andere Nederlandse bars op de lijst zijn Super Lyan (Amsterdam) op nummer 100, Door 74 (Amsterdam) op nummer 243, Tales & Spirits (Amsterdam) op nummer 331 en Pulitzer's Bar (Amsterdam) op 392. 

Top 500 bars

Anders dan bij veel andere ranglijsten, is de wijze van samenstelling van Top 500 Bars een geheim. In het tijdperk van big data en AI heeft de van oorsprong Franse Top 500 Bars-organisatie de intentie om via deze innovaties een mondiale ranglijst van de barindustrie te bepalen. Waar andere lijsten gebruik maken van juryleden, gebruikt de Top 500 Bars organisatie de gegevens van meer dan tweeduizend digitale bronnen, in meer dan twintig talen. De vele verschillende ranglijsten, recensies op platforms, sociale media en zoekmachines worden vervolgens aangevuld met meningen van experts, journalisten en influencers om het geheel compleet te maken. De Top 500 Bars ranking wordt vervolgens via een geheim algoritme uit deze dataset gecreëerd.

Fotografie aangeleverd door: Dutch Courage

Blijf op de hoogte!

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws