Derde editie van 'bierweek' feit

7 juni 2013
Derde editie van 'bierweek' feit

De editie van de Week van het Nederlandse Bier in 2014 is alweer gepland. Nu de tweede editie, die onlangs plaatsvond, een succes was, kon een derde editie niet uitblijven. Volgens de organisatie
is er een grote interesse in Nederlands bier en het vakmanschap.

*Brouwwedstrijden en proefavonden*
De Week werd geopend tijdens het Nederlands Bierproeffestival Den Haag en afgesloten met de Nederlandse Brouwerijdagen. Door het hele land werden meerdere activiteiten ter promotie van het bier van eigen bodem georganiseerd. Zo werden de brouwwedstrijden, het symposium over ‘Bewust bier’, bierwandeltochten, proefavonden, regionale festivals en bier- en gastronomieactiviteiten druk bezocht. Gezien de groei van het evenement en de grote belangstelling voor Nederlands bier, krijgt het evenement in 2014 een vervolg.

*Interesse in vakmanschap*
Henri Reuchlin, voorzitter van de Week van het Nederlandse Bier: "In alle opzichten is de tweede editie van de Week succesvol. Er waren nog meer activiteiten dan vorig jaar, die allen druk bezocht zijn. De interesse van het publiek in het vakmanschap van de brouwers en de natuurlijke ingrediënten van bier is groot. Daarnaast is er een stijging van deelnemende partijen, die met veel enthousiasme kwalitatief goede activiteiten neerzetten. Wij zien de editie in 2014 dan ook met veel vertrouwen tegemoet en willen volgend jaar opnieuw een mooie Week met spraakmakende activiteiten neerzetten."

De derde Week van het Nederlandse Bier zal plaatsvinden van 15 mei tot en met 25 mei 2014. De week begint wederom met een Openingsfestival en zal eindigen met de Nederlandse Brouwerijdagen.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws