Derde editie van 'bierweek' feit

7 juni 2013 |
Derde editie van 'bierweek' feit

De editie van de Week van het Nederlandse Bier in 2014 is alweer gepland. Nu de tweede editie, die onlangs plaatsvond, een succes was, kon een derde editie niet uitblijven. Volgens de organisatie
is er een grote interesse in Nederlands bier en het vakmanschap.

Brouwwedstrijden en proefavonden
De Week werd geopend tijdens het Nederlands Bierproeffestival Den Haag en afgesloten met de Nederlandse Brouwerijdagen. Door het hele land werden meerdere activiteiten ter promotie van het bier van eigen bodem georganiseerd. Zo werden de brouwwedstrijden, het symposium over ‘Bewust bier’, bierwandeltochten, proefavonden, regionale festivals en bier- en gastronomieactiviteiten druk bezocht. Gezien de groei van het evenement en de grote belangstelling voor Nederlands bier, krijgt het evenement in 2014 een vervolg.

Interesse in vakmanschap
Henri Reuchlin, voorzitter van de Week van het Nederlandse Bier: "In alle opzichten is de tweede editie van de Week succesvol. Er waren nog meer activiteiten dan vorig jaar, die allen druk bezocht zijn. De interesse van het publiek in het vakmanschap van de brouwers en de natuurlijke ingrediënten van bier is groot. Daarnaast is er een stijging van deelnemende partijen, die met veel enthousiasme kwalitatief goede activiteiten neerzetten. Wij zien de editie in 2014 dan ook met veel vertrouwen tegemoet en willen volgend jaar opnieuw een mooie Week met spraakmakende activiteiten neerzetten."

De derde Week van het Nederlandse Bier zal plaatsvinden van 15 mei tot en met 25 mei 2014. De week begint wederom met een Openingsfestival en zal eindigen met de Nederlandse Brouwerijdagen.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Columns Column Thijs Jacobs
Het nieuws? Er is even geen nieuws

Het nieuws? Binnen onze geliefde cafébranche is er al een tijdje geen nieuws. Voor ons gevoel al een hele lange tijd. Zicht op heropening van de horeca is er nog even niet, zeker niet met de coronacijfers zoals we die nu zien. Ja, er is wel aandacht voor de restaurants die heel misschien kunn ...

Drinks Bier
Bavaria doopt nieuwe brouwinstallatie voor nieuwe 0.0% die smaakt als pils 

Vandaag onthult brouwerij Bavaria, onderdeel van Swinkels Family Brewers, haar nieuwste 0.0% brouwinstallatie voor alcoholvrij en alcoholarm bier. Deze brouwinstallatie, genaamd Fenix, stelt Bavaria in staat om een nieuw alcoholvrij bier te brouwen dat schuimt, ruikt én smaakt als een alcohol ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in de horeca

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: