Debuut opent horeca in Capital C Amsterdam

29 januari 2018 | Thijs Jacobs

Horecaonderneming Debuut heeft een contract getekend met Capital C, het nieuwe centrum voor de creatieve industrie dat in 2019 haar deuren opent in de voormalige Diamantbeurs in Amsterdam. Debuut opent hier een all day concept en start daarmee haar eerste horecaconcept in Amsterdam.

Het centrum voor de creatieve industrie

De voormalige Diamantbeurs aan het Weesperplein wordt momenteel door Zadelhoff en Sijthoff Media in samenwerking met Peak Development herontwikkeld tot he?t nieuwe creatieve hoofdkantoor van Amsterdam. Een plek waar creatieve bureaus, ontwerpers, digitale media, kunst, cultuur en fotografie samenkomen. In het gebouw vestigen zich creatieve bedrijven, start-ups, zelfstandigen & mediabedrijven. Ook is er ruimte voor workshops, (pop-up) exposities, minicolleges en events. De inrichting gebeurt in samenwerking met een selecte groep kunstenaars, topontwerpers en jong talent.

All day horecaconcept

Het horecaconcept van Debuut komt in de oude beurszaal van het gebouw. Het wordt ruim 500 m² groot en is verdeeld over twee etages. Evenals in de rest van het pand, zal ook op deze plek een bijzondere kunstinstallatie onderdeel uitmaken van het interieur. Debuut zal tevens alle food & beverage verzorgen van de events in het gebouw. Daarnaast worden er meerdere ruimtes in het pand gecree?erd voor private dining, allen ingericht door topdesigners.

Fred Bus, directie Debuut: ‘We zijn ongelooflijk blij dat we nu onze eerste stap in Amsterdam zetten en vooral op zo’n iconische plek. Omdat hier allerlei mensen uit de creatieve sector samenkomen, voor inspiratie, netwerk en het ontwikkelen van nieuwe ideee?n, zetten we hier een all day concept neer. Een verlenging van een huiskamer waar je de hele dag terecht kunt, dat is precies onze kracht.’

Willem Sijthoff, initiatiefnemer en mede-eigenaar Capital C: ‘De formule die Debuut hier gaat neerzetten speelt samen met de bijzondere kunstwerken die je door het hele pand zult vinden en de events die we organiseren een belangrijke rol in het terugbrengen van het open karakter van het gebouw. Door deze nieuwe invulling krijgt het gebouw weer een publieke functie.’

Over Debuut

Debuut heeft 28 horecazaken in Nederland waaronder STAN&CO (in 2016 bekroond tot beste restaurant & bar), Belgisch bier Cafe? Olivier, Waag Leiden en De Vooruitgang. Debuut heeft o.a. concepten in: Den Haag, Rotterdam, Utrecht & Eindhoven. Deze nieuwe locatie die in 2019 opent, is de eerste zaak van Debuut in Amsterdam.

Over Capital C

De Diamantbeurs was als centrum van de diamanthandel ooit een belangrijke aanjager van de Amsterdamse economie. Nu, ruim een eeuw later is die rol overgenomen door de creatieve industrie. Sijthoff Media en Zadelhoff BV kochten het gebouw uit 1911 enkele jaren geleden met het plan om hier een nieuw creatief hoofdkantoor van te maken. Op dit moment wordt het gebouw gerenoveerd en gerestaureerd. Naar verwachting opent Capital C haar deuren in de eerste helft van 2019.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

De oplossingen voor lastige medewerkers

Met regelmaat krijg ik een vraag van een werkgever wat hij kan doen met een medewerker als er iets niet meer lekker loopt in de arbeidsrelatie. Dat kan van alles zijn: de werknemer gaat zijn eigen gang, trekt zich weinig van werkafspraken of collega’s aan, maakt fouten, meldt zich te pas en te...

Bier Longread
Achtergrond: de kracht van de wisseltap

Voor veel gasten gaat er niets boven een vers getapt biertje. Hoewel pils nog altijd favoriet is, zijn seizoensbieren niet meer weg te denken. Maar waarom zou je daarin altijd het aanbod van de brouwerij volgen? Ook lokaal zijn er leuke biertjes te krijgen, waarmee je een onderscheidend aanbod neer ...

Awards Achtergronden
Directeur Horeca Stichting Nederland in de race voor succesvolste vrouwelijke ondernemer

Gabriëlla Café, directeur van Horeca Stichting Nederland (HSN), is doorgedrongen tot de finale van de Aithra-Award* 2018. Deze Award wordt toegekend aan een vrouwelijk rolmodel dat bekend staat voor succesvol ondernemerschap. Als oprichter van het grootste horeca opleidingsinstituut van...

Awards
Het best getapte bier in Nijmegen komt van Giulio Severijnen

De best getapte biertjes van regio Nijmegen zijn vanaf dit moment te vinden in Café Biessels. Barman Giulio Severijnen won afgelopen maandag 15 oktober de regionale tapwedstrijd van Nijmegen in het NEC-Goffertstadion. Van de 72 deelnemers wist Giulio Severijnen met een score van 171 punten...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: