De winnaars van Gaia Green Awards zijn...

20 september 2018 | Thijs Jacobs

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 18 september voor de derde keer de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft ambassadeur Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) in de categorieën Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens de volgende winnaars bekendgemaakt:

Hotels – Court Garden Hotel (Den Haag)

Restaurants – Restaurant Sjuut (Schinnen)

Strandpaviljoens – centrum Qi (Breskens)

De Gaia Green Awards zijn awards voor horecabedrijven in Nederland en België die zich onderscheiden op het gebied van duurzaam ondernemen. De winnaars van deze derde editie ontvingen award ontworpen door kunstenaars van hetWerkvan, een stichting die het werk van kunstenaars met een beperking brengt naar een markt zonder beperkingen. Daarnaast ontvingen de winnaars o.a. een dinercheque voor een diner bij een van de leden van Euro-Toques en diverse tegoedbonnen van leveranciers van duurzame producten. De awards zijn mede mogelijk gemaakt door de sponsoren Gastvrij Rotterdam, Made Blue Water en Santas Koffie.

Beste F&B concept: Pllek

Tijdens de uitreiking is een extra award uitgereikt aan een horecalocatie die uitblinkt op het gebied van duurzame Food & Beverage. De Falco Eleonora Award 2018 is gegaan naar Pllek Amsterdam.  

Voorzitter van de jury van de Falco Eleonora Award Gregor Christiaans zegt hierover:  ‘Restaurant Pllek in Amsterdam is het voorbeeld hoe duurzaamheid anno 2018 eruit moet zijn. Hip en eigentijds en concessie loos kiezen voor een menukaart met alleen maar duurzame Food & Beverage’. 

Vakjury

De onafhankelijke vakjury bestaat uit een zevental vertegenwoordigers uit de branche. Jurylid André Brouwer (EKO Keurmerk) laat weten dat het aanwijzen van de uiteindelijke winnaars wederom een enorme uitdaging was. ‘Met name doordat er dit jaar ook aanmeldingen uit België waren binnengekomen, maakte het voor de jury nog moeilijker om een winnaar aan te wijzen. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker binnen de horecasector, waardoor ook de aanmeldingen voor de Gaia Green Awards een steeds hoger niveau laten zien’.

Hoog niveau bij winnaars

Jean Thoma van restaurant Schinnen geeft aan zeer trots te zijn op het winnen van de Gaia Green Award. ‘Vorig jaar waren we al trots op finaleplaats, maar dat we nu de award mee naar huis mogen nemen voelt als een waardering voor de extra duurzame stappen die we hebben gemaakt afgelopen jaar. We zijn zelfs bezig met een nieuw concept waarbij duurzaamheid nog meer centraal gaat staan’.

Winnaar Hotel Court Garden is zowel gecertificeerd voor Green Key, Ecolabel als het EKO Keurmerk. Het voormalige kantoorpand in Den Haag is omgebouwd van energielabel G naar A++ en recent opende het hotel op het dak een groene daktuin. Winnaar Qi in de categorie strandpaviljoen steekt volgens de jury boven het deelnemers veld uit door de duurzame keuzes die er zijn gemaakt bij de samenstelling van de menukaart en het uitbannen van plastic in het strandpaviljoen’.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Columns
Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan jouw huisje?

Vol is vol, kopte de krant laatst. Het gaat over hoe vol de campings, bungalowparken en hotels wel niet zijn in eigen land. In maart was de annuleringenstroom niet bij te houden en deze zomer staat de telefoon roodgloeiend om een felbegeerd plekje onder onze eigen zon te bemachtigen. Tenminste als j...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: