De Nationale Bierbank stopt per 1 januari 2018

9 juni 2017 | Thijs Jacobs

De Nationale Bierbank stopt per 1 januari 2018. Bierexpert Fiona de Lange laat dit weten via Facebook en haar website. Fiona de Lange, tevens eigenaar van de Bierbank, ziet dat fulltime aandacht nodig is om het een toekomst te geven.

Fiona: "Mede vanwege de lopende kosten zoals o.a. een goede verzekering van het bier en de gehuurde locaties is meer volume noodzakelijk om de Bierbank te laten voortbestaan. En dat is precies iets waar ik op dit moment vanwege heel veel andere activiteiten niet aan kan en wil voldoen. Het is voor mij altijd en vooral een liefhebberij geweest en niet een dagelijkse business. Mede daarom en omdat mijn bierhart groot is heb ik al jaren moeite om deze beslissing te nemen. Zelfs ik ben tot de conclusie gekomen dat ik niet alles kan doen en keuzes moet maken."

Masterclasses

"Mijn hart en liefde ligt dan meer bij het geven van masterclasses en het promoten van bier, waar ik momenteel enorm druk mee ben. Ik ga verder dus niet failliet en daarover hoeft ook niemand zich zorgen te maken. De activiteiten worden na bijna vier jaar netjes afgerond op 1 januari 2018. En ook voor jou heb ik twee fantastische opties als eigenaar van het bewaarde bier."

Fiona zet ook uiteen wat de mogelijkheden in de toekomst zijn:

Optie 1: Dit najaar organiseer ik nog gewoon zoals altijd meerdere bierdagen op Fort bij Spijkerboor en Fort Everdingen. Op deze dagen is het mogelijk om je bier op te halen. Wat ik jullie wil vragen is om mij een mail te sturen naar fiona@nationalebierbank.nl met als onderwerp afhalen bier, in de mail je gegevens te plaatsen en wanneer je het wilt ophalen. 

Optie 2: Er is echter nog een andere optie! In samenwerking met Fort Everdingen heb ik daar ook een ruimte waar bieren worden bewaard. Deze blijft voor masterclasses die ik geef vanuit persoonlijke titel, bestaan. Je kunt aangeven dat je het bier nog verder wilt laten rijpen op deze locatie. Ik zal het dan tegen het einde van het jaar naar Fort Everdingen verplaatsen om het verder te laten rijpen naar circa vijf jaar of tot wanneer de rijping optimaal is. Het bier blijft gewoon verzekerd. 

Graag verneem ik wat wenselijk is. Mocht ik geen reactie vernemen dan zal het bier automatisch worden verplaatst naar Fort Everdingen. Mochten er vragen zijn dan kun je mij gerust mailen via fiona@nationalebierbank.nl of telefonisch contact opnemen via 06-51149231. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Columns
Alles heeft een einde en een worst wel twee

De avondschemering is ingevallen. De sfeer in het café is als een glas bockbier. Verwarmend en rijk, maar tegelijkertijd ook fris en monter. Er ligt niets zwaar op de maag. Hoewel dat makkelijk ook anders zou kunnen, maar dat past niet bij ons team. We zijn types van handen uit de mouwen, bli ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: