De Leckere is beloond met de Gold Medal in de categorie pils

6 april 2018 | David Bakker

Afgelopen woensdag 4 april werd de 4e Dutch Beer Challenge gehouden en zijn 400 bieren beoordeeld in diverse categorieën door ruim 40 biersommeliers waarbij 
Brouwerij De Leckere de golden medal won.Directeur Eric Odenwald: "Wij vinden het grote een eer dat we deze erkenning krijgen van de Nederlandse en buitenlandse biersommeliers Het geeft veel vertrouwen voor de toekomst van ons merk, zeker nu we aan de vooravond staan van de grote verhuizing naar een nieuwe locatie waar we de capaciteit flink kunnen laten toenemen."


Ook de wedstrijddirecteur Luc de Raedemaeker (tevens directeur van de fameuze Brussels Beer Challenge) vond het pilsener van De Leckere de terechte winnaar en omschreef het bier als volgt: "Zeer zuiver met een mooie pareling carbonatie, prefecte niveau zwavel en heerlijk geïntegreerde hopbitterheid. Een oud Duits gezegde luidt: “brouwerijen worden gemeten aan hun pilsener bieren, wanneer dat goed is, is de rest ook goed."” 


Achtergrond informatie


Brouwerij De Leckere bestaat 21 jaar en brouwt als moderne brouwerij met passie biologische bieren voor de hedendaagse genieter. In 2018 verhuist de brouwerij naar een nieuwe locatie in volledig verbouwd industrieel erfgoed in Utrecht. Hierbij heeft de brouwerij de ambitie de groenste van Nederland te worden. Zo zal er onder andere een dak vol zonnepanelen komen, wordt er geen fossiele brandstof meer gebruikt en worden veel duurzame technieken toegepast voor hergebruik van warmte en koeling.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Column: zorg dat je gezien wordt zoals je gezien wilt worden

Je hebt van die cafés waar je al jaren langsloopt en denkt; ‘daar loop ik niet naar binnen.’ Of ‘hier hoor ik niet’. De uitstraling van de gevel lonkt niet of je kunt niet goed binnen kijken om te zien wat er gebeurt. Zo kwam de dag dat een vriendin zei dat ze in een h...

Lees nu gratis de juni-uitgave van de CaféKrant

De juni-edtie van De CaféKrant ligt weer bij elk café op de mat, maar hij is ook hier te downloaden. Een editie waar bier centraal staat. In Breda runt Anette Kessels al jaren het goed lopend café De Kleine Wereld. Gemikt wordt op het publiek dat ouder is dan dertig jaar, van ee...

Opening Achtergronden
Oude discotheek wordt lunchroom

Op de plek waar in Klazienaveen vroeger discotheek Le Barrage zat, komt straks een lunchroom. De nieuwe huurder gaat fors verbouwen. Er komt ook een zaal voor feesten, zo lezen we op rtvdrenthe.nl. Verwaarloosd Er moet nog wel veel gebeuren aan het pand. Het blijkt totaal verwaarloosd te zijn;...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Horeca wordt gewaarschuwd voor acrylamide in gerechten

Vanaf 11 april 2018 is het wettelijk vastgelegd dat horecaondernemers ervoor moeten zorgen dat de hoeveelheid acrylamide in hun producten tot een minimum wordt beperkt. De Europese Commissie heeft dit in nieuwe wetgeving vastgelegd. Maar wat is acrylamide dan eigenlijk? Op de website van het ...

Columns Achtergronden
Column: een glimlach is gratis

Het gebeurt me niet vaak in de horeca, maar onlangs was het raak. Zeer onvriendelijk personeel. Echt, de serveerster in kwestie had wat weg van een verlepte tante Sidonia, je weet wel, die lange spriet uit de Suske en Wiske reeks. Maar in dit geval bleek het een versie met bloeddoorlopen ogen, walle...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: