De beste burger van Rotterdam

6 mei 2016
De beste burger van Rotterdam

Handzaamheid, vlees, saus, broodje, groente en presentatie, het waren de zes criteria waarop de blog LiveLikeTom maar liefst 40 hamburgers van
Rotterdamse burgerrestaurants beoordeelde. Uit die test kwam de hamburger De Burger Club van het op de Nieuwe Binnenweg gevestigde Burger Club als beste naar voren. Volgens de blog LiveLikeTom steeg hun culiburger boven alle andere hamburgers uit vanwege de handzaamheid, een combinatie van perfect gegaard vlees en een mooie balans van ingrediënten. De Burger Club mag de titel een jaar lang dragen.

*Smelt op de tong*
Ze hadden het zelf niet verwacht, maar Nanet Molenaar en Luis Ruiz van Burger Club mochten toch echt de prijs voor Beste Burger van Rotterdam ontvangen. Blogger Serge van LiveLikeTom testte meer dan veertig hamburgers bij 36 verschillende zaken in Rotterdam, maar vond hun hamburger De Burger Club boven de toch al uitstekende culinaire burgerparade uitsteken. Serge: “Het vlees is zo goed samengesteld en subtiel gegaard dat het bijna op je tong smelt, zo mals. Wat er verder op de burger zit: gekarameliseerde ui, tomaat, sla, pancetta, Irish cheddar, jalapeños, chorizo, augurk en de geheime Burger Club-saus. En dat allemaal in de juiste verhoudingen, zodat de smaak van de burger het belangrijkste blijft.” Het feit dat de hamburger ook nog eens heel goed in de hand ligt vanwege de optimale stapeling, maakt hem volgens LiveLikeTom tot een winnaar.

*Stormloop*
Bijzonder aan Burger Club is dat gasten kunnen kiezen uit drie soorten vlees: MRIJ (van keurslager Piet van den Berg) , Wagyu rund en Iberico varkensvlees. Serge van LiveLikeTom koos voor de MRIJ variant, vlees van de zogeheten MRIJ koeien. Maar de burger met wagyu rundvlees die hij ook probeerde, beviel hem net zo goed: "Welke variant je ook kiest, je krijgt een heerlijke hamburger voorgeschoteld." Sinds bekend is dat de Burger Club de prijs mocht ontvangen, loopt het storm in de zaak. Nanet: "Mensen komen binnen met het krantenknipsel in hun hand. Het is een leuke erkenning na anderhalf jaar hard werken. Onze ligging is niet heel centraal, dus mensen hebben een duwtje in de rug nodig om ons op te zoeken." De Burger Club is gevestigd aan de Nieuwe Binnenweg. Vanaf 15 mei mag het restaurant het vlonderterras weer neerleggen en opent de zaak ook voor de lunch.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws