Cornelis Bar & Kitchen opent in Rotterdam

31 augustus 2016 | Thijs Jacobs
Cornelis Bar & Kitchen opent in Rotterdam

Na een maandenlange verbouwing opent Cornelis deze week officieel de deuren in het centrum van Rotterdam. Met wijds openslaande raampartijen naar het imposante Stadhuis, een robuuste bar, rijke geuren van Bourgondische gerechten én prachtig geselecteerde glazen wijn kunnen de betere levensgenieters hier hun hart ophalen. Niemand minder dan chefkok IJsbrant Wilbrenninck heeft een perfect staaltje werk verricht aan een indrukwekkende menukaart met eerlijke gerechten. Denk aan een Dry aged Côte de Boeuf of Procureur van het Berkshire varken gegrild op houtskool voor de rijke authentieke smaak.  


Zomerterras grenzend aan Stadhuis

Tegenover het historisch Stadhuis heeft Cornelis maandenlang getimmerd aan een nieuwe Rotterdamse Horeca-hotspot. Althans niet helemaal nieuw. Bijna anderhalve eeuw geleden was men op deze plek al welkom bij de grootouders van Cornelis voor een goed glas wijn en een stevige pot stovend vlees. Nu, meer dan 100 jaar later, ervaar je dezelfde Rotterdamse gastvrijheid bij Cornelis Jr. Geniet boven in het sfeervolle restaurant van een uitgebreid diner of schuif beneden aan in het bargedeelte en kies voor het ‘shared dining’ concept. Fijne kleinere gerechten om te delen. Met de bijpassende dranken zit het bij Cornelis ook wel goed: met meer dan twintig kwaliteitswijnen geschonken per glas én diverse speciaal bieren op de tap, garandeert Cornelis je een beleving op niveau. Zomertip? Strijk neer op het gigantische terras van maar liefst 120 m2!

Kwaliteitskeuken met speciale houtskool Robata Flame Grill

Samen met IJsbrant Wilbrenninck heeft chef-kok Karim Aggoun gewerkt aan een bijzonder menu met traditionele en pure gerechten. Bij Cornelis wordt uitsluitend gewerkt met producten waarvan de afkomst bekend is, om deze reden is gekozen voor een samenwerking met hoogwaardige leveranciers. Op het menu vind je gerechten zoals: Dry aged Côte de boeuf van de Simmentaler, gebakken procureur van het Berkshire varken, gekonfijte parelhoenbout, Rib Eye, lady- en Tunasteaks. Op traditionele wijze gegrild op houtskool in de nieuwe Robata Flame Grill waardoor de authentieke smaak bewaard blijft. Kies gepofte aardappel of handgesneden frieten als bijgerecht en de Bourgondische plank is gevuld.

Drink & Dance

Cornelis houdt wel van een borrel. Naast het restaurantgedeelte beschikt Cornelis over een aparte wijnbar waar de gasten gedurende de avond terecht kunnen voor een goed glas wijn of cocktail. Schuif aan de robuuste bar óf waag in de weekenden een fijn dansje op de dansvloer. De DJ zorgt hier voor de perfecte tunes voor onvergetelijke avonden bij Cornelis. Bedrijfsleider Tommy Louers vertelt:  'Met Cornelis brengen we een uniek tweeledig concept naar Rotterdam: een kwaliteitskeuken boven en de bar beneden. Een sfeervolle plek waar kan worden gegeten en gedronken op niveau. Geen chique restaurant of ingewikkelde club met veel poespas, maar een échte zaak waar met veel liefde en passie mooie gerechten en wijnen worden geserveerd.'

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download hier de werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw café belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw o ...

Columns Drinks
Column Richard Moerkerk: Daten met een bier

Bij ons, in Proeflokaal De Boom, wordt veel gedate. Normaal gesproken dan, uiteraard. Maar dat we nu gesloten zijn, wil natuurlijk niet zeggen dat er op het moment helemaal niet gedate wordt natuurlijk. Wandelen is helemaal hot en ik denk dat aankomende stelletjes sneller thuis afspreken, waar ze an ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: