Cocktailtrends: durf te mixen

24 maart 2014 |
Cocktailtrends: durf te mixen<

Bartender Ivar de Lange, de Nederlandse winnaar van de West Europese WORLD CLASS™ finale Cocktail Mixen, ziet het komende seizoen zonnig tegemoet.Zijn tips en trends voor de naderende lente:

Cocktail Extravaganza
Er wordt meer buiten het glas gewerkt. Weg met het Nederlandse conservatisme en calvinisme, ook de bartenders mogen dit jaar grote garneringen gebruiken. Out of the Box glaswerk en cocktails op plateau's met extravagante garneringen, zullen we steeds meer gaan zien.

Bier in cocktails
Een kolfje naar onze hand. Met de rijke Nederlandse biertraditie, en de experts uit België om de hoek, kan de bartender de mooiste creaties maken. Ook het thuis gebrouwen bier en de speciale biertjes van de kleine brouwerijen zal je steeds vaker in cocktails terugzien in 2014. Ideaal ook voor de Nederlandse man, kunnen ze cocktails drinken, zonder van hun wekelijkse biertje af te stappen!

De keuken in de cocktail
2014 wordt het jaar van groente en vleesreducties in de cocktail. Waar 2013 nog het jaar van de Gin & Tonic was, wordt 2014 het jaar van de Bloody Mary. De bartender brengt een bezoek aan de keuken en neemt daarbij alles mee wat hij vinden kan. Dit verwerkt tot bouillons, vleesreducties, groente shrubs en -sorbets. De slowjuicer gaat tot de standaarduitzet van iedere cocktailbar behoren!

Foodpairing
Naast dat de bartender in de keuken snuffelt naar ingrediënten, zal hij ook vaker de samenwerking met de chef zoeken. De wijn-spijs combinatie is al jaren populair, in 2014 zal eindelijk ook de cocktail-spijs combinatie hoogtij gaan vieren. De onuitputtelijke mogelijkheden van de cocktail zullen erkend worden en bij ieder gerechtje, zal een perfect passende cocktail bedacht worden.

Door Redactie

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Bier
Bierfans halen abdijbier persoonlijk op

Zondag 1 december 2019 was de introductie en ophaaldag van de éérste Vatgerijpte Speciale Editie. Dit vatgerijpte nieuwe bier werd natuurlijk op de Abdij van Berne geïntroduceerd. Eeuwen geleden rijpte het bier van de abdij ook altijd op eikenhouten vaten. Het werd door de bierbe...

Awards Bier
Scheldebrouwerij pakt weer goud

Bij de prestigieuze Brussels Beer Challenge heeft de blonde Strandgaper van Scheldebrouwerij voor de tweede keer dit jaar hoge ogen gegooid. Na in augustus al als ‘Belgian Country Winner’ uit de bus te komen bij de World Beer Awards in Londen staat hun ‘Golden Ale’ voor de tw...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Opening Den Haag
Nieuwe hotspot op het Kurhausplein officieel geopend 

Restaurant Blaze & Co is dit weekend feestelijk geopend. Ruim 100 genodigden genoten van signature Blaze Bites en luisterden naar het eerste optreden van Blaze of Glory - de huisband onder leiding van Emanuel Assies. Het interieur is kleurrijk en geïnspireerd op tatoeages. Dit komt terug...

Awards Bier
Bierspecialist Richard Moerkerk: Award winner en nieuwe columnist

De Alkmaarse Richard Moerkerk van Proeflokaal De Boom is de allereerste Bierspecialist in de horeca. Hij ontving in theater Amsterdam de Entree Award. Daarnaast is Richard de nieuw, vaste columnist van De Cafékrant. Richard zal maandelijks met zijn inhoudelijke columns de caféonderneme...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: