Cocktailtrends: durf te mixen

24 maart 2014
Cocktailtrends: durf te mixen

Bartender Ivar de Lange, de Nederlandse winnaar van de West Europese WORLD CLASS™ finale Cocktail Mixen, ziet het komende seizoen zonnig tegemoet.Zijn tips en trends voor de naderende lente:

*Cocktail Extravaganza*
Er wordt meer buiten het glas gewerkt. Weg met het Nederlandse conservatisme en calvinisme, ook de bartenders mogen dit jaar grote garneringen gebruiken. Out of the Box glaswerk en cocktails op plateau's met extravagante garneringen, zullen we steeds meer gaan zien.

*Bier in cocktails*
Een kolfje naar onze hand. Met de rijke Nederlandse biertraditie, en de experts uit België om de hoek, kan de bartender de mooiste creaties maken. Ook het thuis gebrouwen bier en de speciale biertjes van de kleine brouwerijen zal je steeds vaker in cocktails terugzien in 2014. Ideaal ook voor de Nederlandse man, kunnen ze cocktails drinken, zonder van hun wekelijkse biertje af te stappen!

*De keuken in de cocktail*
2014 wordt het jaar van groente en vleesreducties in de cocktail. Waar 2013 nog het jaar van de Gin & Tonic was, wordt 2014 het jaar van de Bloody Mary. De bartender brengt een bezoek aan de keuken en neemt daarbij alles mee wat hij vinden kan. Dit verwerkt tot bouillons, vleesreducties, groente shrubs en -sorbets. De slowjuicer gaat tot de standaarduitzet van iedere cocktailbar behoren!

*Foodpairing*
Naast dat de bartender in de keuken snuffelt naar ingrediënten, zal hij ook vaker de samenwerking met de chef zoeken. De wijn-spijs combinatie is al jaren populair, in 2014 zal eindelijk ook de cocktail-spijs combinatie hoogtij gaan vieren. De onuitputtelijke mogelijkheden van de cocktail zullen erkend worden en bij ieder gerechtje, zal een perfect passende cocktail bedacht worden.

~Door~ "~Redactie~":mailto:redactie@uitgeverijps.nl

Overig nieuws