Cocktailtrends: durf te mixen

24 maart 2014 |
Cocktailtrends: durf te mixen<

Bartender Ivar de Lange, de Nederlandse winnaar van de West Europese WORLD CLASS™ finale Cocktail Mixen, ziet het komende seizoen zonnig tegemoet.Zijn tips en trends voor de naderende lente:

Cocktail Extravaganza
Er wordt meer buiten het glas gewerkt. Weg met het Nederlandse conservatisme en calvinisme, ook de bartenders mogen dit jaar grote garneringen gebruiken. Out of the Box glaswerk en cocktails op plateau's met extravagante garneringen, zullen we steeds meer gaan zien.

Bier in cocktails
Een kolfje naar onze hand. Met de rijke Nederlandse biertraditie, en de experts uit België om de hoek, kan de bartender de mooiste creaties maken. Ook het thuis gebrouwen bier en de speciale biertjes van de kleine brouwerijen zal je steeds vaker in cocktails terugzien in 2014. Ideaal ook voor de Nederlandse man, kunnen ze cocktails drinken, zonder van hun wekelijkse biertje af te stappen!

De keuken in de cocktail
2014 wordt het jaar van groente en vleesreducties in de cocktail. Waar 2013 nog het jaar van de Gin & Tonic was, wordt 2014 het jaar van de Bloody Mary. De bartender brengt een bezoek aan de keuken en neemt daarbij alles mee wat hij vinden kan. Dit verwerkt tot bouillons, vleesreducties, groente shrubs en -sorbets. De slowjuicer gaat tot de standaarduitzet van iedere cocktailbar behoren!

Foodpairing
Naast dat de bartender in de keuken snuffelt naar ingrediënten, zal hij ook vaker de samenwerking met de chef zoeken. De wijn-spijs combinatie is al jaren populair, in 2014 zal eindelijk ook de cocktail-spijs combinatie hoogtij gaan vieren. De onuitputtelijke mogelijkheden van de cocktail zullen erkend worden en bij ieder gerechtje, zal een perfect passende cocktail bedacht worden.

Door Redactie

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ontslag, kom goed beslagen ten ijs…

Veel ondernemers (ook in de horeca) hebben last van de negatieve effecten die gepaard gaan COVID-19 / ‘Corona’. Wellicht dat een NOW-regeling tijdelijke verlichting heeft gebracht, op de langere termijn zal die geen soelaas bieden. Precies de reden waarom een ontslaggolf wordt verwacht&h...

Columns Longread
Etiquette-expert Anne-Marie van Leggelo over gastvrijheid in coronatijd

Als horecaondernemer verkoop je gastvrijheid, maar juist het bieden van gastvrijheid stelt de branche voor grote uitdagingen vanwege de regels met betrekking tot het coronavirus. Anne-Marie van Leggelo, etiquette- en imago-expert, ziet dat ook: “Er heerst verdeeldheid in het land over hoe erme...

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Economie Coronacrisis
Overheid presenteert randvoorwaarden overwinteren strandpaviljoens

Veel strandpaviljoens langs de Nederlandse kust zijn hard geraakt door het coronavirus. Terwijl de meeste strandpaviljoens begin maart net klaar waren met de opbouw voor het nieuwe seizoen, moesten ze vanaf 15 maart voor ruim tweeëneenhalve maand noodgedwongen hun deuren sluiten. Om de gemiste ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: