Clubsandwich van focaccia

1 januari 2016 | Jorien Slager

Focaccia is een Italiaans brood uit de streek rond Genua. Het woord is afgeleid van het Latijnse ‘focus’ (haard) en verwijst naar de steenoven waarin het gebakken wordt. Typerend voor de smaak is de toevoeging van olijfolie of kruiden. In het assortiment Banquet d’Or van Vandemoortele bevindt zich sinds kort de Focaccia Artigiana – een smaakvolle focacciaschijf van 400 gram, waarbij ‘Artigiana’ staat voor ambachtelijk. In z’n authentieke ronde vorm is de Artigiana voorgesneden en volledig afgebakken, dus direct inzetbaar.

Ingrediënten (1 persoon)

2 Focaccia’s Artigiana (B622)
5 plakjes geroosterde beenham
olijf-tomaattapenade
honing-mosterdvinaigrette (Risso)
ijsbergsla
200 gram gerookte zalm
gemengde sla
preischeuten
dille
vinaigrette met olijfolie (Risso)

Bereiding

Laat de Focaccia’s Artigiana 45 minuten ontdooien. Bak ze gedurende 2-4 minuten op 190-200°C. Laat afkoelen en maak de twee helften los. Bestrijk de onderste helft van de eerste Focaccia Artigiana met de olijf-tomaattapenade en beleg met de ham. Garneer met ijsbergsla en Risso honing-mosterdvinaigrette en plaats er de bovenste helft van de Focaccia Artigiana op. Verdeel in acht gelijke stukken. Plaats de stukken op een mooie presenteerschaal. Beleg de tweede Focaccia Artigiana met de gerookte zalm en garneer met sla, dille en de preischeuten. Werk af met Risso vinaigrette met olijfolie. Verdeel ook deze Focaccia Artigiana in acht gelijke stukken. Plaats de focaccia’s bovenop elkaar; zo krijgt u een speels effect.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Café
Nedstede koopt vastgoed en exploitatie café De Vergulde Gaper in de Jordaan

Nedstede heeft het vastgoed en de exploitatie van café De Vergulde Gaper gekocht. Het beroemde café ligt middenin de Jordaan, aan de Prinsenstraat 30, op de hoek van de Prinsengracht. De Vergulde Gaper is geliefd onder zowel Amsterdamse locals als toeristen, niet alleen vanwege zijn...

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Economie Coronacrisis
Horeca positief over omzetverwachting, vooral logiesverstrekkers positief gestemd

In juni waren er voor de tweede maand op rij minder ondernemers in de op consumenten gerichte branches pessimistisch over de verwachte omzet, personeelssterkte en het economisch klimaat dan een maand eerder. Na het afkondigen van ingrijpende maatregelen tegen het coronavirus, werd in april per saldo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: