Café-restaurant In de Doelen is geopend

4 september 2015 |
Café-restaurant In de Doelen is geopend<

Na anderhalf jaar verbouwen gaan de deuren van In de Doelen eindelijk open. In het nieuwe café-restaurant van Rotterdams concertgebouw de Doelen is chef-kok Marco Somer (De Harmonie) verantwoordelijk voor de kaart. Hoewel hij niet dagelijks achter het fornuis van In de Doelen zal plaatsnemen, zullen de smaakprofielen van De Harmonie duidelijk te herkennen zijn in de gerechten.

Chefs
Aangezien Marco Somer niet dagelijks in de keuken van In de Doelen zal staan, werkt hij nauw samen met chef-kok Javier Pearson Canales, die de zorg draagt voor het dagelijkse reilen en zeilen van In de Doelen. Voorheen werkte Canales als souschef in de keuken van De Harmonie. Hij is daarom tot in detail bekend met het smaakprofiel van het restaurant. Marco Somer blijft patron-cuisinier van De Harmonie en fungeert als executive-chef. Marco Somer: "De Harmonie zal als een soort laboratorium voor In de Doelen fungeren, daar worden nieuwe kooktechnieken en smaakprofielen ontwikkeld. Het is mijn doel om de kwaliteit van de brasseriewereld te vergroten en om de kennis van De Harmonie te verspreiden, dat hoop ik met In de Doelen te bereiken."

Culinair met een vleugje houtskool
De grote ruimte van In de Doelen is verdeeld in verschillende delen, waaronder een patisserie waar goede koffie en taart geserveerd worden. Dan is er de café/brasserie, waar alleen gerechten geserveerd worden van de Josper Grill, een speciale houtskooloven. Naast een brasserie is er ook een restaurantgedeelte. Door de verschillende functies ontstaat een levendige ruimte waar grote gezelschappen tegelijk kunnen dineren, lunchen of gewoon een drankje drinken.

Marco Somer
De balkenbrei van zijn oma fungeert nog steeds als inspiratiebron van chefkok Marco Somer, die door de ontdekking van dit vergeten recept gefascineerd raakte door koken. Hij deed onder meer ervaring op bij restaurant Maze van "Gordon Ramsay":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=gordon+ramsay&x=zoeken. In Rotterdam ontdekte hij bij het met Michelinster bekroonde Amarone hoe de culinaire wereld van Rotterdam in elkaar stak. Bij De Harmonie werkte hij als souschef, tot hem de functie van chef-kok werd aangeboden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks Events
Jeneverfestival keert terug in jeneverhoofdstad Schiedam

De kogel is door de kerk: het Nederlands Jeneverfestival is terug van weggeweest. Op zaterdag 14 en zondag 15 september organiseert het Nationaal Jenevermuseum Schiedam het Nederlands Jeneverfestival. Na de spontane terugkeer van jenever op de menukaart van geprezen bartenders in Nederland, verwacht...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Awards Bier
Het beste bier ter wereld komt uit Nederland!

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is tijdens de prestigieuze World Beer Awards – het WK voor bier – verkozen tot het beste bier ter wereld in de categorie ‘World's Best Flavoured Wood Aged’. Daarnaast heeft een ander bier uit de Vatgerijpt serie, Vatgerijpt Hoogh...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: