Café-restaurant In de Doelen is geopend

4 september 2015 |
Café-restaurant In de Doelen is geopend<

Na anderhalf jaar verbouwen gaan de deuren van In de Doelen eindelijk open. In het nieuwe café-restaurant van Rotterdams concertgebouw de Doelen is chef-kok Marco Somer (De Harmonie) verantwoordelijk voor de kaart. Hoewel hij niet dagelijks achter het fornuis van In de Doelen zal plaatsnemen, zullen de smaakprofielen van De Harmonie duidelijk te herkennen zijn in de gerechten.

Chefs
Aangezien Marco Somer niet dagelijks in de keuken van In de Doelen zal staan, werkt hij nauw samen met chef-kok Javier Pearson Canales, die de zorg draagt voor het dagelijkse reilen en zeilen van In de Doelen. Voorheen werkte Canales als souschef in de keuken van De Harmonie. Hij is daarom tot in detail bekend met het smaakprofiel van het restaurant. Marco Somer blijft patron-cuisinier van De Harmonie en fungeert als executive-chef. Marco Somer: "De Harmonie zal als een soort laboratorium voor In de Doelen fungeren, daar worden nieuwe kooktechnieken en smaakprofielen ontwikkeld. Het is mijn doel om de kwaliteit van de brasseriewereld te vergroten en om de kennis van De Harmonie te verspreiden, dat hoop ik met In de Doelen te bereiken."

Culinair met een vleugje houtskool
De grote ruimte van In de Doelen is verdeeld in verschillende delen, waaronder een patisserie waar goede koffie en taart geserveerd worden. Dan is er de café/brasserie, waar alleen gerechten geserveerd worden van de Josper Grill, een speciale houtskooloven. Naast een brasserie is er ook een restaurantgedeelte. Door de verschillende functies ontstaat een levendige ruimte waar grote gezelschappen tegelijk kunnen dineren, lunchen of gewoon een drankje drinken.

Marco Somer
De balkenbrei van zijn oma fungeert nog steeds als inspiratiebron van chefkok Marco Somer, die door de ontdekking van dit vergeten recept gefascineerd raakte door koken. Hij deed onder meer ervaring op bij restaurant Maze van "Gordon Ramsay":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=gordon+ramsay&x=zoeken. In Rotterdam ontdekte hij bij het met Michelinster bekroonde Amarone hoe de culinaire wereld van Rotterdam in elkaar stak. Bij De Harmonie werkte hij als souschef, tot hem de functie van chef-kok werd aangeboden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Events
Week van het Nederlandse Bier van start met bierproeffestival

6500 bezoekers hebben afgelopen weekend de achtste editie van het Nederlands Bierproeffestival bezocht, dat van 16 tot en met 18 mei plaatsvond in de Grote Kerk in Den Haag. Het Nederlands Bierproeffestival is jaarlijks hét startsein van de Week van het Nederlandse Bier en stond dit jaar nog ...

Bier Events
Achtste editie Week van het Nederlandse Bier laat groei en diversiteit biersector zien

De biersector groeit en bloeit en consumenten kunnen dat ervaren tijdens de 8e editie van de Week van het Nederlandse Bier. In de Grote Kerk in Den Haag is vandaag met het Nederlands Bierproeffestival deze 8e editie van start gegaan. Onder toeziend oog van de kersverse voorzitter van de Week van ...

Achtergronden Sluiting
Bekend muziekcafé in Zwolle verkocht vanwege klagende buurman

Café The Livingroom is in Zwolle een begrip onder liefhebbers van livemuziek. Het tijdperk van dit mooie café is echter abrupt tot een einde gekomen, aangezien een buurman keer op keer klaagde over het geluidsniveau en de eigenaren daardoor hebben moeten besluiten om de muziekactivitei...

Opening
Rooftopbar en kunstdoolhof Doloris opent in Tilburg

Op vrijdag 17 mei opent Doloris na vier jaar ontwikkelen eindelijk haar deuren in Tilburg. Het voormalige postkantoor is omgebouwd tot één van de meest ambitieuze nieuwe hotspots van de stad: een immense rooftopbar met een bijpassend surrealistisch kunstdoolhof genaamd Doloris’ M...

Bier Brouwerijen
Nederlands eerste witbier Witte Raaf komt terug

Aanstaande donderdag 16 mei gaat de week van het Nederlandse bier van start. Ter gelegenheid daarvan brengen bierbrouwers Hertog Jan en Bronckhorster Brewing Company het eerste witbier van eigen bodem weer terug op de markt. Witte Raaf was van 1982 tot halverwege de jaren negentig een populair witbi...

Columns Starten in de horeca
De ideale locatie voor jouw nieuwe horecazaak

Waar sta je over 1 jaar, 3 jaar of 10 jaar met jouw horecabedrijf? En wat heb jij voor ogen met jouw toekomst? Iedereen droomt, wenst of verlangt wel naar iets. Ook op zakelijk gebied. Ambities die je graag werkelijkheid ziet worden. Het bepalen van de toekomst en koers daarnaartoe gaat de ene on...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: