Café-restaurant In de Doelen is geopend

4 september 2015
Café-restaurant In de Doelen is geopend

Na anderhalf jaar verbouwen gaan de deuren van "In de Doelen":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/de-doelen-krijgt-nieuwe-horecazaak-17848/ eindelijk open. In het nieuwe café-restaurant van Rotterdams concertgebouw
de Doelen is chef-kok Marco Somer (De Harmonie) verantwoordelijk voor de kaart. Hoewel hij niet dagelijks achter het fornuis van In de Doelen zal plaatsnemen, zullen de smaakprofielen van De Harmonie duidelijk te herkennen zijn in de gerechten.

*Chefs*
Aangezien Marco Somer niet dagelijks in de keuken van In de Doelen zal staan, werkt hij nauw samen met chef-kok Javier Pearson Canales, die de zorg draagt voor het dagelijkse reilen en zeilen van In de Doelen. Voorheen werkte Canales als souschef in de keuken van De Harmonie. Hij is daarom tot in detail bekend met het smaakprofiel van het restaurant. Marco Somer blijft patron-cuisinier van De Harmonie en fungeert als executive-chef. Marco Somer: "De Harmonie zal als een soort laboratorium voor In de Doelen fungeren, daar worden nieuwe kooktechnieken en smaakprofielen ontwikkeld. Het is mijn doel om de kwaliteit van de brasseriewereld te vergroten en om de kennis van De Harmonie te verspreiden, dat hoop ik met In de Doelen te bereiken."

*Culinair met een vleugje houtskool*
De grote ruimte van In de Doelen is verdeeld in verschillende delen, waaronder een patisserie waar goede koffie en taart geserveerd worden. Dan is er de café/brasserie, waar alleen gerechten geserveerd worden van de Josper Grill, een speciale houtskooloven. Naast een brasserie is er ook een restaurantgedeelte. Door de verschillende functies ontstaat een levendige ruimte waar grote gezelschappen tegelijk kunnen dineren, lunchen of gewoon een drankje drinken.

*Marco Somer*
De balkenbrei van zijn oma fungeert nog steeds als inspiratiebron van chefkok Marco Somer, die door de ontdekking van dit vergeten recept gefascineerd raakte door koken. Hij deed onder meer ervaring op bij restaurant Maze van "Gordon Ramsay":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=gordon+ramsay&x=zoeken. In Rotterdam ontdekte hij bij het met Michelinster bekroonde Amarone hoe de culinaire wereld van Rotterdam in elkaar stak. Bij De Harmonie werkte hij als souschef, tot hem de functie van chef-kok werd aangeboden.

Overig nieuws