Café Moeke gaat eindelijk open

5 maart 2014
Café Moeke gaat eindelijk open

Café Moeke wordt op dit moment volledig verbouwd en is nog niet geopend. De verwachting is dat zij de deuren gedurende de eerste week van maart zullen openen. Naar
verwachting op 8 maart aanstaande.

*Sinds 1909*
Café Moeke behoeft nauwelijks introductie in de regio. Het café is historisch gelegen op de Utrechtse heuvelrug in het dorp Hollandsche Rading. Dit etablissement is op deze plek gevestigd sinds 1909. Van oorsprong was het een uitspanning en speeltuin, genaamd De Kerseboom. Door de komst van het treinstation werd het in 1924 herbouwd als Pension-Café. Vele treinreizigers hebben hier destijds de nacht doorgebracht.

*Bijzondere oorsprong*
De naam 'Moeke' vindt zijn oorsprong in de familie Spijkstra, die jarenlang voor de exploitatie in Blaricum tekende. In de volksmond sprak men van: ''wij gaan naar Moeke'', uiteraard omdat deze vriendelijke gastvrouw als een moeder over haar kroost(gasten) waakte. Café Moeke is uiteraard een hommage aan een bijzondere vrouw. Traditiegetrouw bracht haar kroost vele curiosa mee uit alle tijden en alle werelddelen.

*Verzameling curiosa*
Het plafond en de muren zijn versierd met deze immense verzameling, die in de loop der jaren is aangelegd door de stamgasten. Mocht u ooit een attribuut hebben waarvan u denkt dat het het plafond zou kunnen sieren, schroom niet om het aan het café te schenken. Kortom, een café met verhalen.

*Daghappen en allure*
Café Moeke is een 5-sterren kroeg met 'eetallure', waar u kunt genieten van dagelijks wisselende daghappen, heerlijke seizoensgerechten en natuurlijk hebben zij diverse seizoensbieren op de tap. Zij beschikken over een gezellige rookruimte waar u niets van de gezelligheid mist en een ruime parkeergelegenheid is aanwezig.

Overig nieuws