Caf� De Drie Gezusters in Breda gered?

16 september 2010 |
<

Horecamagnaat Laurens Meijer is geïnteresseerd in café De Drie Gezusters Breda. Dat café is dicht sinds vorige week het faillissement werd aangevraagd. ''Het is een geweldig pand; we kijken serieus naar een overname'', aldus Meijer. Ook een aantal andere vestigingen van Drie Gezusters, in onder meer Amsterdam en Tilburg, staan in de belangstelling van Meijer.

Wel realistisch blijven
Meijer blijft wat een overname betreft wel realistisch. ''Dat moet ook'', zegt de horeca-ondernemer, die met Meyer Beheer tientallen horecazaken in heel Nederland beheert. ''Het is een groot pand. Het draaide alleen goed op zaterdagavond. Daarmee verdien je simpelweg niet genoeg om open te blijven.'' Meijer denkt er aan een soort horecagelegenheid als grandcafé Beecker en Wetselaar op de begane grond te openen. Beecker en Wetselaar zat aan de Grote Markt 45 en werd later omgebouwd tot Drie Gezusters.

Geen Efteling-uitstraling
De eerste en tweede verdieping zou Meijer helemaal leeg willen halen. ''De Efteling-uitstraling die het nu heeft is niet echt mijn smaak'', zegt hij. ''Je zou er studentenstudio’s in kunnen bouwen. Krijg je gelijk wat meer leven op de Grote Markt.''

Geen overname Plassania
Heel Plassania, het moederbedrijf van de overleden Sjoerd Kooistra, overnemen is geen optie. ''Volgens de Quote, die wel verstand van zaken heeft, is de schuld van het bedrijf 150 miljoen hoger dan er bezittingen zijn. Dat is een complex verhaal.''

Mogelijkheden genoeg
Wat betreft De Drie Gezusters ziet Meijer absoluut mogelijkheden. ''Maar door de crisis, het rookverbod en die regeling omtrent de sluitingstijden wordt het een behoorlijke uitdaging.'' Meijer kan nog niet zeggen op welke termijn een eventuele overname concreet wordt.


Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Amsterdam Café
Nedstede koopt vastgoed en exploitatie café De Vergulde Gaper in de Jordaan

Nedstede heeft het vastgoed en de exploitatie van café De Vergulde Gaper gekocht. Het beroemde café ligt middenin de Jordaan, aan de Prinsenstraat 30, op de hoek van de Prinsengracht. De Vergulde Gaper is geliefd onder zowel Amsterdamse locals als toeristen, niet alleen vanwege zijn...

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: