Brouwerij geeft masterclasses bier

5 december 2013
Brouwerij geeft masterclasses bier

De Budelse Brouwerij, die al van generatie op generatie binnen de familie wordt voortgezet, gaat haar kennis over bier delen in een zestal Masterclasses Bier. De brouwerij merkt dat
de interesse voor speciaalbier groeit en vindt het daarom belangrijk dat de biergenieter niet alleen meer bieren ontdekt maar ook de kennis over bier vergroot.

*Geur van bier*
Carine Arts, directeur Budelse Brouwerij: "Ons assortiment bestaat uit dertien bieren waarbij natuurlijk ieder bier een geheel eigen smaak en brouwwijze heeft. Bij bier denken nog steeds veel mensen alleen aan pils en niet aan speciaalbieren. Ook is bij velen onbekend hoeveel invloed de keuze van het glaswerk heeft op de smaakbeleving. De biersmaak wordt voor 80 procent bepaald door het aroma en de geur van het bier. Dus als je de geur van een speciaalbier opsluit in een smal glas, bijv. een pilsglas in plaats van in een glas met meer ruimte aan de bovenzijde, dan ruik je veel minder en smaakt het bier totaal anders."

*Bierexamen*
"Verder is bier een uitstekende begeleider bij eten en kan een gerecht door de juiste bierkeuze veel intenser van smaak zijn. Kortom, op het menu staat een avondvullend programma met veel interessante bierweetjes dat bovendien wordt afgesloten met een klein bierexamen", aldus de directeur.

*Budels Brouwerij*
In 1870 is de Budelse Brouwerij opgericht door de overgrootvader van Harry, Carine en Gerard Arts. Vandaag de dag runt de vierde generatie deze onafhankelijke familiebrouwerij in Budel. Van jongs af aan hebben zij de kneepjes van het brouwersvak meegekregen.

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws