Broodtorentjes

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Broodtorentjes

Ingrediënten (4 stuks)

4 sneetjes oud witbrood
4 eieren
100 gram geraspte jongbelegen kaas
2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
2 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
zout, versgemalen peper
25 gram zachte boter
50 gram veldsla
12 kerstomaatjes
4 ingevette timbaalvormpjes 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de korstjes van het brood en snijd de sneetjes in kleine blokjes. Klop in een kom de eieren los en meng de kaas en kruiden erdoor. Voeg wat zout en peper naar smaak toe. Schep de blokjes brood erdoor en laat dit mengsel 10 minuten staan. Vul de vormpjes met het ei-broodmengsel en druk aan. Zet de vormpjes in de oven, net onder het midden. Bak in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat ze even afkoelen in de vormpjes. Maak dan de torentjes goed van de rand los en leg ze op een bord. Verdeel de veldsla en de tomaatjes om de torentjes.

Overig nieuws