Brandnieuw Brand-bier gebrouwen

13 augustus 2013
Brandnieuw Brand-bier gebrouwen

Voor hobbybrouwer Jacques Bertens uit Loon op Zand kwam maandag 12 augustus een droom uit. Toen brouwde hij samen met de brouwmeesters van Brand Bier het zwaar blond bier waarmee hij de
Bierbrouwwedstrijd van Brand en PINT won.

*Nieuw bier*
Je eigen recept op grote schaal in een professionele brouwerij brouwen. Dat is heel bijzonder. Zeker als je weet dat jouw zwaar blond bier het komend najaar als het nieuwste Brand Bier op de markt komt.

*Uitdaging*
Bertens "won op 1 juni de Brand Bierbrouwwedstrijd":http://www.decafekrant.nl/nieuws/hobbybrouwer-wint-met-blozende-blonde-14229/. De jury was onder de indruk van de complexiteit en de fruitigheid van het zware blonde bier. Brouwmeester Rob Habets vond het een uitdaging om het te gaan brouwen. Hij was benieuwd naar de vijf hopsoorten en de gist die Bertens in zijn recept verwerkt had.

*Op grote schaal*
Inmiddels heeft Bertens zijn recept samen met de brouwmeesters van Brand geschikt gemaakt om het zwaar blond bier op grote schaal te gaan brouwen. Het door Jacques gebrouwen zwaar blond bier zal straks exclusief verkrijgbaar zijn bij de Brand horecazaken, bij de JUMBO supermarkten en de Mitra slijterijen.

Op de foto: Bertens stort met de hand één van de vijf gebruikte hopsoorten in de brouwketel. (foto: Marie-José van der Wielen)

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws