Bomvol programma BBB Maastricht 2018

4 oktober 2018 | David Bakker

Met nog een paar dagen voor de opening van de 64ste editie van BBB Maastricht, presenteert de organisatie een bomvol programma voor horeca professionals uit alle segmenten. Nieuw dit jaar is onder andere de innovatieve netwerkapp Grip die bezoekers en exposanten op basis profielen aan elkaar koppelt tijdens de beurs. schrijf je hier in

Daarnaast organiseert de beurs in samenwerking met Hotel Management School Maastricht op dinsdag een gastronomisch congres met als thema Vital Food. Maar bovenal belooft BBB Maastricht 2018 met ruim 400 exposanten en 15.000 verwachte bezoekers weer een bourgondisch feestje te worden zoals men dat van Maastricht gewend is.

Op dinsdag 9 oktober vindt om 16:00 uur het NK oestersteken plaats in het Wijntheater®. Dit jaar is er een zeer vakkundige en bijzondere jury aanwezig bestaande uit Felix Wilbrink, culinair journalist van de Telegraaf, Wil van Merkenstein van Schmidt zeevis en niemand minder dan de bekende Rotterdams kok Herman den Blijker.

Cooking Mania

Onder de noemer ‘Cooking Mania’ koken gevestigde en aanstormende chefs in een intiem kooktheater met tribune met verschillende thematische ingrediënten. De kookwedstrijden kunnen door de aanwezigen tot in het kleinste detail worden gevolgd door de camera’s die alles vastleggen en de beelden live tonen op grote beeldschermen. De koks hebben de taak om ter plaatse een voor- en hoofdgerecht met Limburgse streekproducten te bereiden voor 4 juryleden en 3 gastentafels. De gerechten worden beoordeeld op verschillende elementen, zoals smaak, originaliteit en presentatie. Daarnaast wordt er iedere dag door Ecolab een hygiëneprijs uitgereikt aan de kok die het schoonst werkt volgens de HACCP code.

Demokeuken Folie Culinaire

Ook dit jaar biedt Folie Culinaire, het exclusieve gedeelte van de beurs, weer een spetterend programma met inspirerende masterclasses en kookdemonstraties door (inter)nationale topchefs. Onder andere Lucas Felzine van restaurant Uma, Mart Schepr bekend van restaurant Scherp en Karen Torosyan * van het Brusselse restaurant Bozar zullen hier kun kunsten tonen. Ook Soenil Bahadoer *, Patron Cuisinier van De Lindehof, komt op maandag 8 oktober een demonstratie geven.

BBB Academy

In de BBB Academy worden doorlopend leerzame presentaties gegeven specifiek voor horeca ondernemers. Met onderwerpen zoals wat te doen bij een greep uit de kas, welke bedrijfsvorm moet ik kiezen en hoe verbeter ik mijn hospitality met de nieuwe AVG? probeert de BBB Academy een bijdrage te leveren aan het succes van de horecaondernemer.

Gault&Millau Theater

GaultMillau, bekend van de befaamde gastronomiegidsen, krijgt een speciaal theater op Folie Culinaire. In het voormalig Wijn & Spijs theater koken zes Limburgse topchefs waaronder Servais Tielman (Cucino del Mondo- Heerlen) en Robin van de Bunt (De Leuf- Voerendaal) gerechten met producten van exposanten en die combineren met de mooiste wijnen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is gisteren van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Interview Longread
Deze café-eigenaar verkoopt nu tapasboxen, bierpakketten en chocolade

Roy Spekhorst is eigenaar van Pelle’s in Deurningen, een dorp dat ligt onder de rook van Hengelo. Spekhorst houdt de moed erin tijdens deze coronacrisis en heeft allerlei initiatieven ontplooid om de boel draaiende te houden: “E-commerce wordt voor ons nu steeds belangrijker; wie had dat ...

Columns
Met Pasen de terrassen open werd het duidelijk niet. Joh!

En dan zeggen: “Ze horen alleen wat ze willen horen." Of: ”Als er iets uitlekt, betekent het niet dat het al zo besloten is." Ja, dat weten wij uiteraard inmiddels ook wel! Maar neem dan eens een goed besluit. "Ja, maar we zeggen toch steeds 'als, als, als' erbij? ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: