Bomvol programma BBB Maastricht 2018

4 oktober 2018 | David Bakker

Met nog een paar dagen voor de opening van de 64ste editie van BBB Maastricht, presenteert de organisatie een bomvol programma voor horeca professionals uit alle segmenten. Nieuw dit jaar is onder andere de innovatieve netwerkapp Grip die bezoekers en exposanten op basis profielen aan elkaar koppelt tijdens de beurs. schrijf je hier in

Daarnaast organiseert de beurs in samenwerking met Hotel Management School Maastricht op dinsdag een gastronomisch congres met als thema Vital Food. Maar bovenal belooft BBB Maastricht 2018 met ruim 400 exposanten en 15.000 verwachte bezoekers weer een bourgondisch feestje te worden zoals men dat van Maastricht gewend is.

Op dinsdag 9 oktober vindt om 16:00 uur het NK oestersteken plaats in het Wijntheater®. Dit jaar is er een zeer vakkundige en bijzondere jury aanwezig bestaande uit Felix Wilbrink, culinair journalist van de Telegraaf, Wil van Merkenstein van Schmidt zeevis en niemand minder dan de bekende Rotterdams kok Herman den Blijker.

Cooking Mania

Onder de noemer ‘Cooking Mania’ koken gevestigde en aanstormende chefs in een intiem kooktheater met tribune met verschillende thematische ingrediënten. De kookwedstrijden kunnen door de aanwezigen tot in het kleinste detail worden gevolgd door de camera’s die alles vastleggen en de beelden live tonen op grote beeldschermen. De koks hebben de taak om ter plaatse een voor- en hoofdgerecht met Limburgse streekproducten te bereiden voor 4 juryleden en 3 gastentafels. De gerechten worden beoordeeld op verschillende elementen, zoals smaak, originaliteit en presentatie. Daarnaast wordt er iedere dag door Ecolab een hygiëneprijs uitgereikt aan de kok die het schoonst werkt volgens de HACCP code.

Demokeuken Folie Culinaire

Ook dit jaar biedt Folie Culinaire, het exclusieve gedeelte van de beurs, weer een spetterend programma met inspirerende masterclasses en kookdemonstraties door (inter)nationale topchefs. Onder andere Lucas Felzine van restaurant Uma, Mart Schepr bekend van restaurant Scherp en Karen Torosyan * van het Brusselse restaurant Bozar zullen hier kun kunsten tonen. Ook Soenil Bahadoer *, Patron Cuisinier van De Lindehof, komt op maandag 8 oktober een demonstratie geven.

BBB Academy

In de BBB Academy worden doorlopend leerzame presentaties gegeven specifiek voor horeca ondernemers. Met onderwerpen zoals wat te doen bij een greep uit de kas, welke bedrijfsvorm moet ik kiezen en hoe verbeter ik mijn hospitality met de nieuwe AVG? probeert de BBB Academy een bijdrage te leveren aan het succes van de horecaondernemer.

Gault&Millau Theater

GaultMillau, bekend van de befaamde gastronomiegidsen, krijgt een speciaal theater op Folie Culinaire. In het voormalig Wijn & Spijs theater koken zes Limburgse topchefs waaronder Servais Tielman (Cucino del Mondo- Heerlen) en Robin van de Bunt (De Leuf- Voerendaal) gerechten met producten van exposanten en die combineren met de mooiste wijnen. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Amsterdam
Ministerie sluit horecazaken vanwege arbeidsmarktfraude

Vervalsing van loonstroken, het tewerkstellen van vreemdelingen zonder vergunning, sjoemelen met arbeidstijden en onderbetaling. De Inspectie SZW constateerde deze overtredingen bij diverse horecaondernemingen in de Amsterdamse binnenstad. Ook bij hercontroles bleek er geen verbetering te zijn. In s...

Bier
Nick Driehuis tapt mooiste biertjes van Noord-Holland

De best getapte biertjes van de regio Noord Holland worden getapt in Aalsmeer. Barman Nick Driehuis van The Beach won maandag 12 november de regionale tapwedstrijd in de Brafoer in Beverwijk. Van de 66 deelnemers was Nick Driehuis met een score van 178 punten de absolute winnaar. Hij tapte goed, ...

Columns
Column: Hoe zorg je dat je ambitie geen droom blijft?

Tuurlijk heb jij ambities. Elke ondernemer heeft die toch? Want je wilt groeien en je bedrijf continu verbeteren. Meer omzetten en meer overhouden. Meer vrije tijd en toch goed bezig zijn met je bedrijf. 'Ah’s en Oh’s' krijgen als mensen bij je binnenstappen en komen genieten. ...

Achtergronden
Feestdagen in de horeca, wees voorbereid!

De welbekende feestmaand is aanstaande. December is de maand waarin we Sinterklaas en Kerst vieren, maar wist je dat midwinter op 21 december valt, dat het WK Hockey wordt gespeeld en ook het EK handbal voor vrouwen op het programma staat? Goed om te weten. Al deze data vind je in de HorecaMarket...

Awards Onderwijs
Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

Op woensdag 7 november heeft SVH de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekendgemaakt. Nadat de nominatieronde op vrijdag 12 oktober werd gesloten, hebben leerlingen, docenten en leermeesters hun leerbedrijven kunnen beoordelen tijdens de beoordelingsronde. De tien hoogst geëindigd...

Amsterdam Overheid
Amsterdam gaat strijd aan tegen crimineel geld in de horeca

De gemeente Amsterdam heeft samen met andere overheidsinstanties een manier gevonden om crimineel geld te weren uit de horeca. De rechter heeft ingestemd met 'omkering van de bewijslast', waardoor ondernemers aan moeten tonen dat hun kapitaal legitiem is. Dit was eerder niet het geval, ee...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: