Wordt u een whiskykenner?

25 september 2012
Wordt u een whiskykenner?

In het weekend van 16, 17 en 18 november zijn alle importeurs met honderden merken whisky in Den Haag aanwezig om u ervan te laten proeven.

*Whisky uit Nederland*
Het grootste en oudste whisky evenement van Nederland blijft dus in Den Haag; opnieuw in de Grote of Sint Jacobs Kerk. Hoewel het merendeel, uiteraard, in Schotland is gestookt, zijn er ook whisky’s uit tal van andere landen zoals Ierland, Japan, Amerika, Frankrijk, België en zelfs uit Nederland. De formule is eenvoudig: met uw toegangskaart van 45 Euro kunt u zoveel proeven als u wilt gedurende een sessie van 4 uur.


*Extra proeverijen en masterclasses*
In het Nutshuis, gelegen tegenover de Grote Kerk, worden in aparte ruimtes de Masterclasses gegeven. De onderwerpen zijn steeds verschillend, zoals de invloed van hout, het distilleerproces, de geschiedenis van whisky, et cetera.

*Whisky introductie tasting*
Nieuw in 2011 – en toen vooraf al volgeboekt – waren de introductie tastings. Daarom zijn deze introductie tastings geprolongeerd. Deze tastings in 'Het Nutshuis' zijn voor beginners en beginnen een half uur voorafgaand aan elke sessie. Er wordt onder meer uitgelegd wat whisky is, hoe het wordt gemaakt en nog veel meer. Een en ander onder het genot van zowel een Schotse blended als een Schotse Single Malt whisky. Reserveren kan "via de website van de organisatie.":http://www.whiskyfestival.nl

*Dram in de Tram*
Vorig jaar nieuw en een doorslaand succes was de stadsrondrit in de klassieke partytram van de HTM. Uiteraard geprolongeerd! Tijdens de rondrit proeft u 4 verschillende Schotse Single Malt whisky’s van BenRiach en GlenDronach. Informatie over de vertrektijden en reserveren kan via de website.

*Whisky festival botteling 2012*
Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor een GlenDronach Sherrybutt, die speciaal voor het festival op vatsterkte wordt gebotteld. U kunt deze unieke whisky festival botteling vooraf via internet bestellen en betalen. De fles(sen) kunt u dan meenemen bij het verlaten van de kerk.

*JenevErvaring of JeneverXperience*
In de hal van het Nutshuis exposeren een tiental producenten van jenever hun producten. Maak kennis met de enorme variëteit van de oudste sterke drank van de Nederlanden. Proef uit het aanbod van meer dan 100 verschillende jenevers. Toegang 15 Euro. Gratis voor bezoekers whisky van het festival.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws