Bierprijzen horeca blijven stijgen

21 februari 2017 | Roy Spijker

De gemiddelde prijs van een glas bier in de horeca was in 2016 2,43 euro. In 2015 was dit nog 2,38 euro. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Horeca zijn daarmee bijna 2 euro duurder dan supermarkten, daar kost dezelfde hoeveelheid 45 cent.

In 15 jaar tijd is de prijs van een bier in de horeca met bijna een euro gesten. Volgens het CBS was de gemiddelde prijs van een biertje in 2002 nog 1,50 euro. De prijs van een pils in de horeca doet er zes jaar over om een 50 cent te stijgen. Het verschil met de prijs van bier in de supermarkter wordt daarentegen ook steeds groter.

Oorzaken

Volgens het CBS is er een verschil, omdat de supermarkten veel groter kunnen inkopen. Op die manier kunnen zij voordeligere prijzen bij de brouwerijen afdwingen. Daarnaast adverteren supermarkten met veel aanbiedingen, terwijl cafés elkaar op die manier beconcurreren. De consument let namelijk niet alleen op de prijs van een biertje, maar ook op de sfeer en de locatie.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Rotterdam
Sfeerhoreca gaat over in The Party Group

In januari dit jaar werd de droom van Olivier van Hoey Smith werkelijkheid: na een jarenlange samenwerking met zakenpartner Chiel Jongejan ging Van Hoey Smith zijn eigen weg onder de naam The Party Group. De ondernemer nam de helft van Sfeerhoreca over en werd zo de trotse eigenaar van De Vrienden L...

Awards Cocktails
Alex Danger wint Bobby’s National Cocktail Competition

Op 21 september organiseerde Bobby’s Dry Gin de tweede editie van Bobby’s National Cocktail Competition. Tien van Nederlands beste bartenders verzamelden zich in Schiedam om de jury hun meest bijzondere cocktail te presenteren. Alex Danger van cocktailbar Mavis ging er met zijn Bobby&rsq...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

KHN Coronacrisis
KHN: kabinet voert disproportionele maatregelen in tegen horeca

De blijvende toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Naast een update van de huidige stand van zaken, werden er voor 6 van de 25 veiligheidsregio’s extra maatregelen aangekondigd, waaronder maatregelen...

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: