Bieropleiding nu ook in Zwolle

13 augustus 2014 |
Bieropleiding nu ook in Zwolle<

Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON) biedt dit najaar voor het eerst haar opleiding aan in Zwolle. De opleiding op niveau 1 leidt geïnteresseerden in zes maandagavonden op tot ‘bierambassadeur’.
Inmiddels hebben meer dan tweehonderd bierambassadeurs de opleiding afgerond en mogen zich met recht bierkenner noemen.

Toename soorten bier
"Bier is booming, iedere maand komen er talloze bieren bij. Het is logisch dat mensen meer willen weten van deze geweldige drank, die te lang ondergewaardeerd is geweest. Speciaal voor geïnteresseerden in noord en oost Nederland organiseren we nu een opleiding tot bierkenner in Zwolle – naast de bestaande opleidingen in het westen en het zuiden van het land", aldus Henri Reuchlin, coördinator van de opleiding. Aanmelden voor de opleiding kan via de website www.stibon.nl. De opleiding start op 15 september. Naast Zwolle staan er ook opleidingen op de rol in Breda, Gulpen en Amsterdam.
Opleiding
Tijdens de opleiding Algemene Bierkennis leren deelnemers de belangrijkste biertypen proeven en beschrijven. Vanzelfsprekend komen de invloed van grondstoffen als granen, hop en kruiden aan bod. In een brouwerij leert men meer over het brouwproces en de magie van de vergisting. Daarnaast komt de geschiedenis van onze volksdrank aan bod, alsmede de belangrijkste wetgeving. De opleiding sluit af met een les over bier en spijs combinaties. De opleiding is bedoeld voor hen die een goede basiskennis van het product bier nodig hebben in de horeca of in de groot- en detailhandel. StiBON voorziet in een algemene lesprogramma, onafhankelijk van brouwerijen of leveranciers.

Over StiBON
Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON) is opgericht in 2009 om de kennis over bier en alles wat daarmee samenhangt over te brengen aan iedereen die beroepshalve of als liefhebber in bier is geïnteresseerd. StiBON is winnaar van de Gouden Pint voor het beste bierinitiatief in Nederland.


Meer lezen over bieropleidingen? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Handhaving verbod rookruimtes horeca vanaf 1 april 2020

Vanaf 1 april 2020 zal het verbod op rookruimtes in de horeca worden gehandhaafd. Eind september werden in een uitspraak van de Hoge Raad al deze rookruimtes per direct verboden. De komende tijd kunnen horecaondernemers zich voorbereiden en heeft de NVWA de tijd om het toezicht in te richten. Blo...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Video
Video: spoken nemen café over

In dit café in Nottingham, dat ook nog eens op een oud gevangenisterrein staat, waren geesten rond. En dat terwijl Halloween aanstaande is. De eigenaar van de bar besloot de videobeelden eens goed te bekijken toen er op een dag flessen en eten op de vloer werden aangetroffen. De avond ervo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: