Bieropleiding nu ook in Eindhoven

5 januari 2016 |
Bieropleiding nu ook in Eindhoven<

Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON) biedt dit voorjaar voor het eerst haar opleiding aan in Eindhoven. Naast Breda
is dit nu de tweede opleidingsmogelijkheid in Brabant.

Honger naar kennis
"We merken een honger naar kennis bij alle groepen in de bierketen", aldus StiBON voorzitter Marco Lauret. "Met onze opleiding in Eindhoven voldoen we aan vragen uit de regio om ook hier een opleiding te starten. Het was hoog tijd om ook in deze bierige regio aanwezig te zijn."

350 bierambassadeurs
De opleiding op niveau 1 leidt geïnteresseerden in zes maandag avonden op tot ‘bierambassadeur’. Inmiddels hebben meer dan driehonderdvijftig bierambassadeurs de opleiding succesvol afgerond en mogen zich met recht bierkenner noemen. "We zijn er trots op dat we bij de opleiding in Eindhoven te gast zijn bij horecaopleider De Rooi Pannen. Andere lessen worden gegeven in de Drinkers Pub en bij Van Moll, aldus Henri Reuchlin, coördinator van de opleiding.

Aanmelden
Aanmelden voor de opleiding kan via de website www.stibon.nl. De opleiding start op 16 februari. Naast Eindhoven staan er ook opleidingen op de rol in Breda, Gulpen, Haarlem en Zwolle. Vanwege grote belangstelling gaat een extra opleiding van start in Amsterdam.
Over de opleiding
Tijdens de opleiding Algemene Bierkennis leren deelnemers de belangrijkste biertypen proeven en beschrijven. Vanzelfsprekend komen de invloed van grondstoffen als granen, hop en kruiden aan bod. In een brouwerij leert men meer over het brouwproces en de magie van de vergisting. Daarnaast komt de geschiedenis van onze volksdrank aan bod, alsmede de belangrijkste wetgeving. De opleiding sluit af met een les over bier en spijs-combinaties. De opleiding is bedoeld voor hen die een goede basiskennis van het product bier nodig hebben in de horeca. StiBON voorziet in een algemene lesprogramma, onafhankelijk van brouwerijen of leveranciers.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Video
Video: spoken nemen café over

In dit café in Nottingham, dat ook nog eens op een oud gevangenisterrein staat, waren geesten rond. En dat terwijl Halloween aanstaande is. De eigenaar van de bar besloot de videobeelden eens goed te bekijken toen er op een dag flessen en eten op de vloer werden aangetroffen. De avond ervo...

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: