Bieropleiding nu ook in Eindhoven

5 januari 2016 |
Bieropleiding nu ook in Eindhoven<

Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON) biedt dit voorjaar voor het eerst haar opleiding aan in Eindhoven. Naast Breda
is dit nu de tweede opleidingsmogelijkheid in Brabant.

Honger naar kennis
"We merken een honger naar kennis bij alle groepen in de bierketen", aldus StiBON voorzitter Marco Lauret. "Met onze opleiding in Eindhoven voldoen we aan vragen uit de regio om ook hier een opleiding te starten. Het was hoog tijd om ook in deze bierige regio aanwezig te zijn."

350 bierambassadeurs
De opleiding op niveau 1 leidt geïnteresseerden in zes maandag avonden op tot ‘bierambassadeur’. Inmiddels hebben meer dan driehonderdvijftig bierambassadeurs de opleiding succesvol afgerond en mogen zich met recht bierkenner noemen. "We zijn er trots op dat we bij de opleiding in Eindhoven te gast zijn bij horecaopleider De Rooi Pannen. Andere lessen worden gegeven in de Drinkers Pub en bij Van Moll, aldus Henri Reuchlin, coördinator van de opleiding.

Aanmelden
Aanmelden voor de opleiding kan via de website www.stibon.nl. De opleiding start op 16 februari. Naast Eindhoven staan er ook opleidingen op de rol in Breda, Gulpen, Haarlem en Zwolle. Vanwege grote belangstelling gaat een extra opleiding van start in Amsterdam.
Over de opleiding
Tijdens de opleiding Algemene Bierkennis leren deelnemers de belangrijkste biertypen proeven en beschrijven. Vanzelfsprekend komen de invloed van grondstoffen als granen, hop en kruiden aan bod. In een brouwerij leert men meer over het brouwproces en de magie van de vergisting. Daarnaast komt de geschiedenis van onze volksdrank aan bod, alsmede de belangrijkste wetgeving. De opleiding sluit af met een les over bier en spijs-combinaties. De opleiding is bedoeld voor hen die een goede basiskennis van het product bier nodig hebben in de horeca. StiBON voorziet in een algemene lesprogramma, onafhankelijk van brouwerijen of leveranciers.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor horecamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Achtergronden
Waarover wil jij graag lezen?

Jij bent als lezer belangrijk voor ons platform. Om je nog beter van dienst te zijn, willen we graag weten welke inhoud jij het liefste terugziet binnen onze website en onze krant. Help jij ons (en jezelf) door de korte vragenlijst in te vullen? Het neemt slechts enkele minuten van je tijd in beslag...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: