Bierdrinker houdt van koud bier

4 juli 2012
Bierdrinker houdt van koud bier

De Nederlandse bierdrinker hecht waarde aan koud bier. De helft (51 procent) heeft altijd bier koud liggen. Dat blijkt uit het Nationaal Bieronderzoek, uitgevoerd in opdracht van Nederlandse Brouwers.


*Vooral in ijskast bewaard*
Bier wordt daarbij vooral in de ijskast bewaard (80 procent), gevolgd door de garage/schuur (32 procent) en kelder(kast) 23 procent. Dat de minimale koeltijd van bier 1 tot 1.5 uur is weet iets meer dan een op de tien bierdrinkers (13 procent).

*Biersommelier in trek*
Bierdrinkend Nederland denkt voldoende kennis te hebben van bier. Toch zou drie vijfde van de bierdrinkers (59 procent) op aanraden van een biersommelier bier bestellen bij het eten. Een derde zou uit zichzelf bieradvies vragen in een restaurant (33 procent). De helft van de bierdrinkers (49 procent) heeft wel eens een bierkaart gezien, het café is het meest interessante plek om een bierkaart te bekijken.

*Duurzaam bier belangrijker*
Duurzaamheid wordt voor de Nederlandse bierdrinker steeds belangrijker. Ook bij de aankoop van voeding. Ruim de helft van de respondenten (54 procent) vindt duurzame productie van voedingsmiddelen (zeer) belangrijk, ook bij bier speelt dit een rol. Van de bierdrinkers die duurzame productie van voedingsmiddelen belangrijk vinden, let ruim een kwart (28 procent) bij de aankoop van bier op het biermerk (is het duurzaam), gevolgd door de plek waar het wordt gebrouwen (28 procent) en het verpakkingsmateriaal (27 procent).

*Het onderzoek*
Nederlandse Brouwers heeft het Nationaal Bieronderzoek laten uitvoeren onder meer dan 500 bierdrinkende Nederlanders. De groei in het segment alcoholarm en -vrij bier, blijkt ook uit de consumptiecijfers van de organisatie. In 2011 is er in dit segment een stijging zichtbaar van ruim 30 procent ten opzichte van 2010.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws