Bierbrouwers zijn energiezuinig

18 november 2014 |
Bierbrouwers zijn energiezuinig

Bierbrouwers behoren tot de best scorende sectoren op het gebied van energie-efficiency. Dit blijkt uit de resultatenbrochure
‘Convenanten Meerjarenafspraken energie-efficiëntie’, die minister Kamp van Economische Zaken deze week naar de Kamer heeft gestuurd. De overheid, het bedrijfsleven en andere instellingen hebben gezamenlijk afspraken over energie-efficiëntie vastgelegd in 2 energieconvenanten. De resultatenbrochure beschrijft de resultaten van deze convenanten over het jaar 2013.

Hogere score dan andere industrieën
Uit de resultatenbrochure blijkt dat de bierbrouwerijen vorig jaar een procesefficiency van 2,2% realiseerden en een ketenefficiency van 1,3% ten opzichte van 2012. Met die prestaties komt de sector aanzienlijk hoger uit dan de gemiddeldes voor alle industrieën van 1,8% procesefficiency en 0,4% ketenefficiency.

Nederlandse brouwers
Cees-Jan Adema, directeur Nederlandse Brouwers: “De gerealiseerde besparingen in de resultatenbrochure sluiten aan bij de gezamenlijke duurzaamheidsdoelstellingen die we als Nederlandse Brouwers voor 2020 hebben opgesteld. Deze zijn gericht op de meest impactvolle milieuthema’s: water, klimaat, landbouw en verpakkingen. Jaarlijks maken we inzichtelijk welke vorderingen we maken en hoe die resultaten bereikt zijn. Aan onze gezamenlijke doelstellingen ligt een Life Cycle Analysis (LCA) ten grondslag. Hieruit blijkt dat ruim 50% van de totale milieu-impact in de keten ligt. Dit betekent dat in onze aanpak niet alleen de brouwerij maar juist de hele keten centraal staat.”

Meer lezen over bier? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
11 jaar geleden in De CaféKrant: Wijnbar Viqh, Haarlem

De CaféKrant bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit 'porseleinen jubileum' kracht bij te zetten, besteden we iedere week aandacht aan een interview of achtergrondverhaal uit de rijke historie van De CaféKrant. Dit keer reizen we terug naar 2010. We bezochten wijnbar Viqh in Haarle ...

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
''Het terras openen heeft eigenlijk geen zin voor ons''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: