Bierbrouwerij in Eindhoven

8 april 2013 |
Bierbrouwerij in Eindhoven

Eindhoven heeft nog geen bierbrouwerij, maar daar komt snel verandering in. Als alles goed gaat, willen Erwin van Moll en Jaap Hermans in september de eerste Eindhovense brewpub
openen, waarbij gasten kunnen zien hoe het bier wordt gebrouwen.

Brewpub
Een brewpub is een bierbrouwerij met een proeflokaal. De kroeg, die Van Moll gaat heten, zal midden in de stad te vinden zijn in een kantoorpand dat nog moet worden verbouwd. Het bier wordt in de kelder van het café gebrouwen. Van Moll brouwt bier en Hermans gaat verzorgt het cafégedeelte, waar gasten met het brouwproces mee kunnen kijken.

Experimenteren
Een ruime tijd voor de opening van het brouwcafé is het al bekend welke bieren het duo gaat brouwen. Op de website van Van Moll is te zien welke tien bieren in september verkrijgbaar zijn. Het zwaarste biertje is met tien procent op dit moment nog de Icarus. Het duo laat weten dat ze een aantal bieren altijd aanbieden, maar ook dat ze graag experimenteren met bier. Naar eigen zeggen, zal er altijd nieuw bier te ontdekken zijn.

Maud Vissers

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: