Bierbrouwer doneert handgels aan ziekenhuizen

1 april 2020 | redactie

Om de gezondheidszorg te ondersteunen doneert Bierbrouwerij AB InBev vandaag 5.000 flessen handgels aan ziekenhuizen en zorginstellingen in Nederland. De handgels zijn gemaakt van de rest-alcohol die de brouwer overhoudt na het brouwen van alcoholvrij bier. De donatie is de eerste van een reeks donaties die de brouwer in Nederland wil doen. In Europa is de internationale brouwer vorige week gestart met het doneren van een eerste partij van 26.000 handgels en 50.000 liter ontsmettingsmiddel aan de gezondheidszorg. De brouwer roept Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen op zich te blijven melden om handgels te ontvangen.

Rest-alcohol

Nicolas Bartholomeeusen, Algemeen Directeur Bierbrouwerij AB InBev: “We leven enorm mee met alle medewerkers in de zorg en waarderen hun inspanningen enorm. Vanwege het nijpende tekort aan desinfectiemiddelen in de markt, zijn we twee weken geleden begonnen met het maken van de handgels en desinfectiemiddelen. De handgels zijn gemaakt van de rest-alcohol die we overhouden na het brouwen van onze 0.0% bieren, waaronder Leffe Blond 0.0%, Jupiler 0.0%, Hertog Jan 0.0% en Hoegaarden 0.0%. In totaal hebben we 26.000 handgels (250ml) en 50.000 liter ontsmettingsmiddel gedoneerd aan de gezondheidszorg in diverse EU-landen. En daar gaan we mee door zolang het nodig is.”

Ziekenhuizen en zorginstellingen

“De eerste partij van 5.000 handgels staat klaar in ons distributiecentrum in Breda en vandaag distribueren en doneren we de partij aan ziekenhuizen en zorginstellingen. De vraag is enorm. Volgende week verwachten we een volgende partij voor Nederland klaar te hebben staan. We roepen ziekenhuizen en zorginstellingen op zich bij ons te melden als ze graag handgels ontvangen, aangezien we ze dan op onze lijst voor donaties kunnen plaatsen. Inmiddels zijn we ook in Nederland in de Dommelsche Bierbrouwerij gestart met productie van ontsmettingsmiddel. We hebben een aanvraag bij de Nederlandse overheid ingediend om ook onze donatie van ontsmettingsmiddel zo snel mogelijk toe te staan en verwachten snel goedkeuring te krijgen. Zo hopen we een kleine bijdrage te kunnen leveren aan de strijd tegen COVID-19, een strijd die we alleen samen kunnen winnen.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Financieel Ondernemen Digitaal Ondernemen
7 redenen waarom uw administratie digitaal moet

Digitaliseren is de afgelopen jaren een enorme trend. Alles moet tegenwoordig online en in de cloud. Daarnaast streven veel bedrijven naar een clean desk of een paperless office. Maar wat is er eigenlijk mis met een papieren administratie? Veel ondernemers werken nog met mappen. Inkomende facture ...

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

KHN Corona
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Corona
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: